Om

Posted by on jun 15, 2017 in HISTORIE, OM
Om

Dette er meg! Til en viss grad da. Så derfor valgte jeg tittelen 1/3 LARS.

Hvorfor 1/3? Jo, det er fordi det er en refleksjon over det som har opptatt meg i 1/3 av mitt liv. Også syntes jeg det ble en fin tittel av det. Det er i tillegg fordi jeg ville understreke at dette er MEG og ikke noe manifest, ikke noen vei til sannhet, ikke noe annet enn hva jeg er, tenker og tror (for øyeblikket). Jeg har sluttet å tro at jeg skal frelse verden eller være den som fortelle sannheten om sykdom og helse, for å sette det litt på spissen. Dette er mere en fødsel. Noe som skal ut. Jeg et ikke ennå om det er “gutt eller jente”. Fødselen er i gang og kan ikke stoppes. Derfor måtte jeg bare begynne med det som kommer ut, og akkurat nå er det dette.

Jeg har utsatt det å skrive i mange år, helt siden 2003 når jeg oppdaget at det var noe jeg faktisk kunne gjøre. Jeg begynte litt da, og til og med kjøpte meg mange bøker om dmnet (fortsatt ulest). De siste årene har jeg blogget fra Bali. Dette har gitt meg fin trening i å reflektere og skrive, men har også til slutt lært meg å sette det jeg tror jeg vet i et riktigere perspektiv. Det har hele tiden vært en diskusjon inne i meg om følgende: det å skrive om daglige trivialiteter og morsomheter, om ting jeg er opptatt av, eller om viktige sammenhenger eller forklaringer jeg har oppdaget eller funnet. Spesielt når det gjelder helse og det å holde meg frisk. Jeg har hele tiden tenkt at jeg må kunne vise på meg selv at det jeg skriver er riktig, derfor er det ingen vits å skrive før det er noe som folk legger merke til, helsemessig altså. Og siden jeg fortsatt siter i rullestol og ser syk ut, har det derfor heller ikke blitt noe skriving.

Så feil jeg kan ta. Så selvsentrert og dumt. Det handler ikke om meg og hva jeg får til i det hele tatt. Det jeg isteden tror er at det handler om å gi ting videre. Når jeg får noe og det blir hos meg, skjer det som erfares med vann som står stille. Det blir fort illeluktende og tamt. Derimot hvis jeg øser vann fra en kilde, vil det jeg tar ut fort erstattes med friskt godt vann. Jo mer jeg tar ut, jo mer nytt vann kommer.

Nå får jeg mange lysglimt i form av forståelse, ord og/eller bilder. Til nå har jeg bare delvis delt dette med omverdenen i form av korte betraktninger i bloggen, eller anekdoter og utsagn, som tidligere nevnt, i vente på at alt faller på plass. Når jeg har fått hele sammenhengen, eller kall det “sannheten”, og kan dele et komplett bilde, en bok eller lignende. DA skal jeg skrive. Det er flaut å innrømme det, men det har gått opp for meg at det nok er det som er tilfelle. I mellomtiden blir forståelsen og lysglimtene begravet og tiden går. Dager blir til måneder, og så blir månedene til år.

Formen er noe nytt som helt sikkert kommer til å endre seg og utvikle seg rremover. Det starter med en slags blogg sammensatt som et puslespill. De ulike brikkene kommer som blogginnlegg, men har sin bestemte plass i helhetsbildet. Jeg kjenner inget tradisjonelt navigasjons-verktøy å bruke på en nettside som dette, men starter med et enkelt kart i form av en tabell, hvor linker til tomme innlegg som jeg vet vil komme, ikke er aktivert ennå. Så får vi se om det dukker opp noe bedre fremover.

Dette er starten på noe ukjent, men nødvendig. Jeg begynner å skrive det som dukker opp og så har i hvert fall jeg gjort mitt.

Hilsen Lars

Liker det du leser ?

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

2 Comments

 1. kåre g
  juni 16, 2017

  bra Lars spennende å se hva som kommer

  Reply
  • Lars
   juni 16, 2017

   Takk Kåre 🙂

   Reply

Leave a Reply

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.