Mikke Mus Logikk

Posted by on aug 12, 2017 in ANNET, FAKTA
Mikke Mus Logikk
Det er sunt å ha bursdag. Det viser seg at den som har mange bursdager, lever lenger

Uttrykket Mikke-Mus-logikk er i grunnen urettferdig overfor denne smarte lille skapningen, og det burde kanskje være langbein som ble valgt isteden, men av en eller annen grunn har jeg alltid kalt det Mikke-Mus-logikk. Det skyldes kanskje fordi han er smart og intelligent og derfor er det han sier og gjør også smart, tror man, men det er nettopp det at slik er det ikke.

Det startet med oppfatningen om melk. Alle vet jo at melk inneholder kalk, og kalk trenger jeg for å unngå benskjørhet, derfor må jeg få i meg melk (og meieriprodukter). Dette er det jeg mener med Mikke-Mus-logikk. Budskapet med melk er forkynt i hele mitt liv og sitter derfor i ryggmargen. Helt til studie etter studie viste noe helt annet. Les hva forskning.no skriver om dette (Heller ikke kalsiumtilskudd).

Andre eksempler på Mikke-Mus-logikk:

  • Unngå sol fordi det kan gi hudkreft, når mange mener Vitamin D faktisk er en av de faktorene som kroppen trenger for å motvirke kreft, og vår beste kilde til dette vitaminet er nettopp – sol. (Det er  for mye UVB som kan være skadelig. Det er her en stor fare å kaste ut barnet med badevannet. Her oppe i nord trenger vi virkelig å få sol på huden for å opprettholde D-vitaminnivået i kroppen)
  • Bekjemp kreft med cellegift som dreper kreften, men samtidig ødelegger immunforsvaret som kroppen trenger for å bekjempe kreft.
  • Undertrykk immunforsvaret ved auto-immune sykdommer med bremsemedisiner. Isteden for å gjøre noe med årsaken, undertrykker man symptomene. Omtrent som å behandle hjernesvulst med hodepinetabletter. (Det kan jo tolkes som om jeg her motsier mitt forrige punkt. Jeg kommer til det lenger ned på siden)
  • Ikke vaksinér barna fordi vaksiner gir autisme. Uten å se at det kanskje er konserveringsmiddelet (noen vaksiner inneholder kvikksølv) i vaksiner som er skadelig for kroppen og ikke nødvendigvis selve vaksineringen.
  • Ikke spis kjøtt fordi kjøttindustrien står for ødelegging av regnskogen og plager dyrene. Uten å se det er måten kjøttindustrien drives på som er feil.
  • Yoghurt er sunt, derfor gir vi ungene fruktyoghurt hver dag, uten å se at de da får i seg store mengder sukker og kunne like gjerne drikke brus til maten.
  • Unngå fett for å bli slankere, når alle celler og viktige hormoner i kroppen har fett som viktigste byggekloss. Det blir som å støpe grunnmur uten sement fordi det er farlig å puste inn sement-støv.

Listen bare fortsetter og fortsetter.

Dette er selvsagt utrolig enkelt beskrevet, men jeg vil her bare illustrere essensen i hva jeg kaller Mikke-Mus-logikk. Jeg sier IKKE at det ikke skal brukes cellegift, eller bremsemedisiner, eller at man skal stoppe å drikke melk og at man akal spise så mye fett man vil. Her har cellegift reddet mange og bremsemedisiner gitt folk liv tilbake. Jeg prøver å beskrive et fenomen, ikke å skrive innlegg i debattene som florerer om alle disse temaene. Den Mikke-Mus-logikken jeg skriver om er veldig utbredt fordi mennesket har en utrolig evne til å legge merke til sammenhenger og mønstre (også de som ikke eksisterer). Dette har hjulpet arten vår å overleve gjennom tidene. Problemet er at i en komplisert verden kan denne egenskapen, både bevisst og ubevisst, føre til å spre feilaktig «propaganda». Det kan også hindre forskning å gå i riktig retning.

Med «propaganda» mener jeg informasjon som en produsent bruker til å promotere sine produkter. Når det gjelder forskningen, vil jeg bare nevne at det blir helt feil når et legemiddelfirma av en dyr medisin alene skal bestemme hva det forskes på innen fagfeltet. Noe som i praksis skjer når de bevilger penger til ny forskning og er de eneste som har råd til å utføre godkjente studier. Det blir som å sette bukken til å passe på havresekken.

Mikke-Mus-logikk er en fin benevnelse på korttenkte slutninger. Det blir for mye å ta for seg mer om dette her og nå. Jeg ville bare introdusere begrepet. Noe annet er at jeg sikkert vil falle i grøften og være offer for å bruke den selv. Noe jeg gjerne vil bli gjort oppmerksom på i tilfelle, for den grøfta har jeg selv vært i flere ganger.

Liker du det du leser?

H

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.