Ikke la solen gå ned over en full innboks

Posted by on sep 5, 2017 in ANNET
Ikke la solen gå ned over en full innboks

Dette er kanskje dagens største utfordring. Eller i hvert fall en av dem. Å være slave av innboksen, og hva er det som driver meg? Jo, en gigantisk FOMO. Redselen for å gå glipp av noe.

Jeg er samler av natur. Det tror jeg forresten mange er. Det er “Det kan jeg få bruk for”- syndromet som styrer i godt kompaniskap med “Det er for galt å kaste dette”- lidelsen.

Men så kommer også min out-sourcing av hukommelse og minner generelt, og det å samle bevis som jeg kan bruke senere. Tenk at vedkommende sendte meg dette eller skrev dette i den chatten, sms-en eller eposten. Her har jeg jo beviset svart på hvitt.

Så livet dreier seg etter hvert å ta vare på alt dette og systematisere det. Noe jeg selvsagt ikke klarer hver dag, så derfor vokser innboksen og treet av det som allerede er mer eller mindre systematisert og spart. Det mangler bare at Siri skulle terrorisere meg med en stemme som sier: “Du har trehundre og førtisju uleste meldinger”. Hun gjør heldigvis ikke det. Dels fordi jeg faktisk ikke har bedt henne om det, men også fordi den lille røde prikken i hjørnet av ikonet til appen også skriker høyt nok. Og da har jeg ikke tatt med fornedrelsen det er når noen med en smule skadefryd i stemmen sier: ”Ha-ha, du har visst noen uleste eposter…” etter å ha kastet et blikk på skjermen til telefonen min.

Derfor har nå Google, den alltid tilstedeværende og hjelpende ånd, gått inn for å hjelpe meg med dette. Hen sier: “Jeg sparer alt for deg, så kan du bare ta en titt på det som virker viktig. Og hvis du skulle trenge å få det tilbake for å titte på det igjen, kan du jo bare g… det.”

I innboks-appen til Google bare deler du opp i to kategorier: FERDIG og SLETT. Du kan selvsagt “arkivere” ved å sette merkelapper på det som er ferdig så det blir lettere å finne igjen, men Google har allerede tenkt på dette og laget en del automatiske merkelapper allerede, som for eksempel hvem du fikk mailen fra. Dette virker jo lovende, ikke sant. Så hvorfor tar jeg ikke skrittet fullt ut og lar Google ta over? Nei, jeg har jo ikke tid til det, for det er så mye i innboksen som skal tas vare på først …

Liker du det du leser?

C

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.