Let thy kicks give you strength

Posted by on sep 14, 2017 in ANNET, FAKTA, HISTORIE
Let thy kicks give you strength

Hva gir meg et kick?
Det var helt tilfeldig at jeg havnet opp med den utdannelsen og det yrke det ble til i mitt liv. Eller var det det? Skulle man tro på “the law of attraction”, måtte det sannsynligvis bli slik, men den gang da og stort sett hele tiden har jeg forundret meg over hvordan jeg ble sluset dit hen at jeg endte opp med hovedfag (nå heter det jo Master) i informatikk med digital-teknikk som retning. Jeg som var idealist og skulle utdanne meg som sivilagronom for å kunne dra til den tredje verden og drive prosjekter og hjelpe-arbeide. Ikke nok med det, jeg hadde også søkt på kunst og håndverksskolen som gikk i en helt annen retning. I tillegg strevde jeg med om jeg hadde et kall fra Gud. Kanskje jeg til og med skulle bli prest. Er det mulig å være så splittet?

Når jeg tok forberedende, som det het på den tiden, hadde jeg sett inn i en forelesningssal som nettopp hadde hatt en slik informatikk-time, og jeg husker ennå at jeg sa til meg selv, at dette så vanvittig kjedelig ut. Og at min venn Are hadde bestemt seg for å studere dette, var for meg helt uforståelig. Så hvorfor nevner jeg denne fordums historien som faktisk utspant seg lenge før den 1/3 som jeg skriver om i denne blooken?

Jo, fordi det er dette innleggets tittel som den gang beveget meg i den retningen. Jeg fikk kick av det. Det å oppleve at datamaskinen adlød mine instruksjoner og jeg kunne bygge noe usynlig som faktisk utførte det jeg ville, og presentere resultatet til meg på skjermen var en helt utrolig opplevelse. Og når jeg senere erfarte det samme med elektronikk, ble det hele en åpenbaring. Kombinert heter de to grenene digital-teknikk, og dermed hadde jeg havnet på rett sted (og til rett tid også viste det seg). Dette hadde jeg i ryggraden. Helt siden barneskolen i Sverige hadde jeg hatt såkalt moderne matematikk, noe som for resten av klassen var kjedelig på den tiden , men som for meg, når jeg møtte det på universitetet, gjorde deler av studiet latterlig enkelt.

Men til saken. Jeg stiller meg selv spørsmålet for å finne min sanne natur. Hva er drivstoffet mitt vesen går på? Hva gir energi og livsglede? Grunnen til at jeg vil vite det, er at jeg vil holde batteriet ladet.

I begynnelsen, fra 1997 og femover, gikk det bare nedover. Så får jeg et vendepunkt i 2003 i India (låter ikke det som et kjent fenomen? I god John Lennon og Steve Job’s stil, mener jeg). Etter det har jeg vært fokusert på å bli friskere og bedre. Nå sitter jeg i 2017 og ser tilbake. Jeg har jo lykkes til dels synes jeg, men ikke på den måten at jeg er kvitt alle symptomer, og jeg sitter mer i rullestol enn noen gang. I mørke stunder synes jeg at jeg har møtt veggen og mislykkes helt, men så begynner tankene og vandre i historien som har utspilt seg de siste 20 årene, og jeg kan se hvor rikt og stort og annerledes det har vært.

Men, jeg vil videre. Og her kommer kicket inn. For det gir ren energi til sjel og kropp. Nå mener jeg ikke at jeg skal tilbake til å utvikle programvare og elektronikk. Nei, jeg mener at jeg vil følge energien og lete etter hvor den er nå, for så å fokusere på det. Da kommer jeg i flyt, og da trives jeg og blir fylt med kraft og glede. Dét tror jeg er en av måten batteriene kan holdes oppladet på.

Kick betyr blandt annet

http://www.dictionary.com/browse/kick
17.
Informal.
a. thrill; pleasurable excitement:His biggest kick comes from telling about the victory.

PS. Et av de store kickene fikk jeg en gang når jeg løste en elevoppgave som gikk ut på å sette sammen en krets som kunne vise slke tall som er vist på bildet.

Liker du det du leser?

D

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.