Vil jeg redde verden, må jeg begynne med å re sengen

Posted by on okt 18, 2017 in ANNET
Vil jeg redde verden, må jeg begynne med å re sengen

En veldig nyttig lærdom. Og den har stor effekt synes jeg. Rådet hentet jeg fra Tim Ferris’ bok “Tools of Titans”. På forespørsel om hvilke vaner som er viktige for suksess i livet, henviste han til dette tilsynelatende banale rådet han hadde fått fra en eller annen veldig effektiv og fremgangsrik person. Riktignok skrev han ikke om det å redde verden så vidt jeg husker, men poenget med å re sengen om morgenen var der, og grunnen var dette: Å starte dagen med tilfredstillelsen det gir når man har fullført et prosjekt. Hvis det å re sengen blir det første prosjektet og man lykkes, er det mye lettere å tenke: “Greide jeg det, klarer jeg dette også …”, og så kan snøballen begynne å rulle. I tillegg gir det å få det ryddig også en spesiell tilfredstillelse synes jeg.

Hvis jeg tenker på det motsatte, nemlig å bare lukke døren til soverommet og la sengen være som den er, opplever jeg følgende konsekvenser:

    • Når jeg skal finne nye klær å ha på meg, konfronteres jeg med sengen …

Energi tappes

    • Hver gang jeg må inn på soverommet skjer det samme

Energi tappes

    • Jeg må passe på at soveroms-døren er stengt i tilfelle noen stikker hodet inn i leiligheten

Energi tappes

    • Lite trivelig å krype til køys i en uredd seng

Energi tappes

Så minst 4 ganger den dagen tappes jeg for energi på grunn av denne ugjorte handlingen. Hvis jeg så får et uventet besøk, kanskje av en gammel venn som jeg vil vise rundt, så blir det i tillegg flaut. Og er dette i tillegg en person jeg av ulike grunner ønsker å gi et spesielt godt inntrykk, er det en katastrofe

Men, sier noen. Sengen har godt av å ikke res opp slik at man lufter ut dyna mellom bruk. OK, hvis det er grunnen til at man ikke rer opp (hvilket jeg betviler for de aller fleste, i alle fall meg) skulle jeg legge inn følgende i prosjektet: Åpne vinduet og luft dyna mens jeg er på badet og siden re opp når jeg er ferdig der. Da ville en husmorskole-lærer være stolt av meg 🙂

Dette ble et litt rart innlegg, men konklusjonen er som følger: Så rart det en kan høres fra en 57-åring som for det meste bor alene. Jeg må holde meg selv i ørene og skaffe gode vaner, og det fine med dette er at det virker. Energien øker og trivselen med det. “Én ting om gangen”, sier jeg til meg selv hver gang jeg blir fristet til å bryte en oppgave jeg gjør for å gjøre noe annet, som f.eks sjekke hvorfor det sa pling på dataen mens jeg holdt på å vaske opp.

Men tittelen sier noe om å redde verden? For å sette det litt på spissen for meg selv, sier jeg dette. Hvis jeg ikke en gang klare å holde orden på mitt eget soverom, kan jeg bare glemme litt større og viktigere prosjekter …

 

Ha en god dag 🙂

Liker du det du leser?

J

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.