Reisebrev
16 mars 2003

I himmelen

Jeg sitter i stuen til Winkies guest house. Det er en fantastisk utsikt utover landskapet nedenfor. Jeg er 2400 m over havet, luften er krystallklar og ren. Det er grønt overalt. Det er skyet og bruddstykker av skyene farer forbi oppover fra dalen. I går kveld gikk jeg ut på taket og trasket rundt, jeg vet ikke hvor lenge. Skyene var som et hvitt hav nedenfor og månen skinte på det hele som en sol. Det er svake lyder fra byen rundtomkring. Stedet er Mussoorie, en by på kanten av stupet langt oppe i fjellene, eller Himalaya foothills for å sette det hele i perspektiv.

Reisen opp var fascinerende. Jo lenger vi kom fra Delhi og høyere opp i landet, virket det renere og mer ordentlig. Enkelte steder var det faktisk ryddig. Til og med kuene var bundet og reket ikke rundt over alt. Vi kjørte gjennom verdens største sukkerrør-distrikt. Alle kom med store kjerrer lesset med sukkerrør og på markene var alle opptatt med å høste mer. Landet bugnet av grønt.

Når vi til slutt steg opp i fjellene og stoppet for å ta et bilde, ble jeg overveldet av følelser. Det var aper i veikanten, små øgler pilte over muren inntil veien. Trærne er store, gamle (det er noe eget ved gamle trær, det kunne vært enter i nærheten) og frodige med grønt løv. Det er et elveleie inntill, men uten vann i vente på regntiden.

Det var en ubeskrivelig følelse. Det var tydelig at dette spilte på strenger dypt inne i meg. Hele tiden kom ordene "Høyere opp og lenger inn"... Det er hentet fra en av yndlingsbøkene mine i Narnia-serien av C.S. Lewis. Barna opplever å komme til himmelen ved tidens slutt. Det er fantastisk, men hele tiden roper de som er kommet foran. "Kom høyere opp og lenger inn", for det blir bare bedre og bedre.

Hilsen Lasse (Lars)

Gamle brev:

14-17 februar
18-20 februar
21-23 februar
24 februar
4 mars
6 mars
8 mars
9 mars
10 mars
11 mars
12 mars
13 mars
14 mars

neste brev
siste brev

Annet:

Mail til meg

Været i Delhi

(husk å velge metric values nede på siden)

Tips en venn

Fjern meg fra listen

(De siste to linkene vil fortsette å være primitive, man må skrive alle opplysninger i mailen. Beklager)

 

Mitt telefonnummer i India

0091-9818243116

webdesign flikkeid.no