Reisebrev
17-18 mars 2003

Å bare være

Jeg har opplevd at noen er bekymret for mitt opphold her i Mussoorie. Byen ligger på ryggen av et ganske brant fjell. Hvordan man kan finne på å legge en by slik, vet jeg ikke, men skråningene stuper ned på to sider. De få gatene som er, er krokete, veldig smale og bratte. Stedet egner seg IKKE for rullestol. Det er vel det folk har tenkt på. Da går jeg isteden sakte.

Igår hadde jeg egen sjåfør som tok meg innover i landskapet. Vi stoppet for å ta bilder og jeg kunne gå litt rundt. Naturen var veldig skiftende, fra bart og karrig til frodige grønne trær. Vi beveger jo oss opp mot tregrensen her av og til. Man bør ikke være opptatt av veiens beliggenhet og beskaffenhet, men heller bruke all konsentrasjon på å se på naturen. Ellers er det lett å bli nervøs. De som husker veien over fjellet til Haugesund på 60-tallet vil forstå følelsen. Bildene på denne siden gir et litet inntrykk fra turen:

Ellers blir jeg kjørt til det jeg vil ved behov; internetkafé, butikker osv.. For meg er allikevel hovedaktiviteten her å bare være. Å få servert frokost på verandaen klokken åtte. Solen skinner behagelig, fuglene kvittrer og byen våkner til liv. Det er trekkfugler fra hele verden. Nå er det svaler som flyr rett utenfor.

Jeg sitter og leser eller jobber litt på PC-en. Winkie kommer innom og vi snakker om våre digitale kameraer. Han prøver ut min, og vi snakker ellers om løst og fast. Av og til kommer guttene (de tre som jobber her) og spør om jeg ønsker litt te. Jeg har fått sansen for indisk te med melk, ingefær og sukker. I 2 tiden serveres lunsj. Guttene bestemmer menyen og severer noe nytt hver dag. Er det spesielle ønsker, tar de det med. Jeg ønsker f.eks. salat og frisk juice i tillegg. Det er veldig fint å bare kunne ta i mot på denne måten.

Til nå har alle gjestene spist lunsj sammen. Sammen med meg er en voksen kar sammen med sin kone og deres sønn. Sønnen går på kostskole her og har 10 dager fri til å forberede avsluttende eksamener. Faren er en viktig person høyt oppe i noe organ som har flyktet hit uten at noen vet hvor han er, for å prøve å komme seg etter for høyt blodtrykk, kolesterol, press på jobb etc.

Noen og enhver skulle hatt seg en tur til Winkies "All Seasons Guest House" i Mussoorie. Her er det akkurat det man gjør, "do nothing".

Hilsen Lasse (Lars)

Gamle brev:

14-17 februar
18-20 februar
21-23 februar
24 februar
4 mars
6 mars
8 mars
9 mars
10 mars
11 mars
12 mars
13 mars
14 mars
16 mars

neste brev
siste brev

Annet:

Mail til meg

Været i Delhi

(husk å velge metric values nede på siden)

Tips en venn

Fjern meg fra listen

(De siste to linkene vil fortsette å være primitive, man må skrive alle opplysninger i mailen. Beklager)

 

Mitt telefonnummer i India

0091-9818243116

webdesign flikkeid.no