Reisebrev
23 feb 2003

Kontraster

I dag var jeg i kirken. Det var en god opplevelse og samtidig en vond. Det gode er å kjenne at jeg kan komme til en kirke så langt hjemmefra og samtidig kjenne at jeg hører til på en måte. Det vonde, er det som er utenfor.

Kirken er tegnet av Professor Ghosh, Gautam og Astris far. Den var meget pen med trær rundt og en klar blå himmel over. Solen skinte fint og det var samlet veldig mange pene og hyggelige mennesker utenfor. Jeg ble kjørt dit av drosje. Gudstjenesten på engelsk begynte kl 10. Den som forettes på Hindi er på et annet tidspunkt.

Det startet med kjent lovsang med gitar og en liten gruppe forsangere. Jeg fikk med et hefte da de fleste sangene var kjente. Så forsvant barn og unge til søndagsskole og vanlig "gudstjeneste" fortsatte med salmer, preken mm. Til og med noen av salmene var kjent. (De synger feil melodi på "O store Gud").

Det var godt å være der.

Når vi kommer ut møtes man jo litt av realiteten i denne byen. Hver søndag samles en del tiggere rundt kirken i håp om at noen gir dem noe. Jeg var forberedt på det, men allikevel stikker det meg i hjertet når det kommer to små barn i fillete klær frem, drar meg i armen og tigger. De har jo ingen fremtid.

Utenfor porten lå det en brokete skare på kjerrer (deres rullestol). Folk uten armer og bein ligger og venter. 20m bort står de vellykkede menneskene som nettopp er ferdig med sin gudstjeneste. De snakker, ler og drikker te sammen....

Jeg vet at det ikke er løsningen å begynne å dele ut penger der og da, men la oss ikke glemme å hjelpe de fattigste av fattige.

Når jeg ser slikt, klarer jeg ikke å tro annet at det ville være en virkelig gudstjeneste hvis vi kristne samtidig som vi hadde møtet, hadde mat, klær og omsorg å gi til dem som kom og trengte det. Det hadde nok vært mer jobb for menigheten på søndagen, men samtidig tror jeg da at Gud hadde vært mye kraftigere tilstede. Og menighetsvekst hadde ikke vært noe problem...

Green Park Free Church

Hilsen Lasse (Lars)

Gamle brev:

14-17 februar
18-20 februar

neste brev
siste brev

Annet:

Mail til meg

Været i Delhi

(husk å velge metric values nede på siden)

Tips en venn

Fjern meg fra listen

(De siste to linkene er forløpig for primitive, man må skrive alle opplysninger i mailen. Beklager)

 

Mitt telefonnummer i India

0091-9818243116

webdesign flikkeid.no