Reisebrev
4 mars 2003

En stripe av lys

Jo da, jeg lever fortsatt. Jeg våkner idag av alle lydene utenfor på gaten. Merkelig nok blir jeg ikke forstyrret av stadig tuting, mopeder, hunder og bud som hele dagen sykler rundt og roper noe uforståelig. I resepsjonen utenfor rommet er det konstant skravling uten mening for meg. Men jeg hører fleiping, latter, kjefting og diskusjoner. Stemmene begynner å bli familiære.

Stripen av lys gjennom rommet, kommer fra solen som skinner igjennom et hull i veggen, akkurat der slangene til AC-anlegget går ut. Tittelen, i dette tilfellet, sier mer om luften i Delhi, enn det at jeg er i noe svevende poetisk hjørne. For å kunne lage en stripe i luften, må lyset treffe noe, og det gjør det her ....

Hver morgen bærer de ut min stol og et bord slik at jeg kan sitte ute i solen og spise frokost. Kommentar fra Hemant når jeg første dagen fortalte ham dette: "Eating breakfast in the sun... Hmm, interesting.". Vi er nok noe for oss selv vi nordboere.

Bildet er tatt andre dag jeg er her i Delhi, så jeg ser litt blek ut synes jeg, men bildet viser i allefall morgenplassen.

Grunnen til at det har vært så stille fra meg, er først og fremst mitt arbeide med hjemmesidene til feriestedet vårt, Ravnøy. De skulle presenteres på allmannamøtet til stiftelsen i går så jeg har jobbet ganske intens med å få til noe som kunne vises. Det mangler fortsatt en hel del både på hastighet, innhold, funksjonalitet og navigasjon, men jeg var fornøyd nok (der sikret jeg meg overfor alle profesjonelle venner innen faget). For de av dere som vil få et lite inntrykk av vårt sommerparadis, se

http://www.ravnoy.no

På toppen av det hele har jeg pådratt meg en liten influensa el.lign. Det er ikke alvorlig annet enn litt feber og generellt dårlig matlyst. Når jeg får feber slutter bena å virke så det er et komisk syn når jeg skal opp på do om natten :).

Jeg er mye bedre nå, og sidene ble til slutt sendt. Forresten gikk internettkontoen min tom akkurat når dette skulle gjøres. Fikk heldigvis låne kontoen til en ung norsk studine (Undis), som jobber med hovedfaget sitt her i Delhi. Hun bor her på Guest House sammen med Sofia.

De studerer begge i Uppsala henholdsvis statsvitenskap og Hindi, men reiser like gjerne hit i mange måneder for å gjøre studiene live. Vi spiste sammen på Princess Garden ved markedet, en veldig god kinaresturat, her om dagen (Undis til venstre).

Min absolutt største ressurs her i Delhi for øyeblikket, er Mr. Raman. Han eier stedet SAMRAT International Apartments (air conditioned), hvor jeg bor. Det er ikke den ting han ikke fikser for deg. Han er nesten 40, smiler alltid og har stadig 2-4 samtaler gående samtidig på telefon, med folk i resepsjonen, og med sine ansatte. Allikevel er han alltid rede til å hjelpe og slå av en prat. "I'll just send a boy ...". Jeg må fortelle mer om ham senere. Bildet av Mr. Raman er ikke arrangert. Han snakker virkelig i både mobil og telefon samtidig.

Hilsen Lasse (Lars)

Gamle brev:

14-17 februar
18-20 februar
21-23 februar
24 februar

neste brev
siste brev

Annet:

Mail til meg

Været i Delhi

(husk å velge metric values nede på siden)

Tips en venn

Fjern meg fra listen

(De siste to linkene vil fortsette å være primitive, man må skrive alle opplysninger i mailen. Beklager)

 

Mitt telefonnummer i India

0091-9818243116

webdesign flikkeid.no