Paleo Barracuda med lav-karbo ris

Paleo Barracuda med lav-karbo ris

Posted by on Nov 15, 2017 in Fisk, Råvarer, Uncategorized | No Comments

Denne fisken fortjener virkelig å få mer oppmerksomhet. Jeg tror jeg har smakt den før på en eller annen fiskerestaurant, men å spise den i sitt eget hjem og tilberedt med kunnskap, omsorg og intuisjon, er en opplevelse verdt å få med seg. Bare legg merke til dens skarpe profil. Og selv om blikket allerede […]

Intuitiv fiskesuppe

Intuitiv fiskesuppe

Posted by on Sep 18, 2017 in Fisk, Suppe | 2 Comments

Jeg hadde Uer i går. Stekt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. I tillegg søtpotet i skiver, brokkoli og gulrotstappe. Veldig bra bortsett fra at den lettsaltede uer-fileten var omtrent usaltet. Det ble to fileter til overs sammen med en del søtpotet. Etter tips fra gårsdagens gjest, en hyggelig nabo, laget jeg en […]

En vellykket blanding

En vellykket blanding

Posted by on Aug 23, 2017 in Kveldsmat, Råvarer | No Comments

Fiskekaker, grønnkål, hvit søtpotet, smørstekte kantareller. Det viser seg at du jeg kan bruke det meste til fiskekaker. Her i går hang det en pose med kantareller på dørklinken min når jeg kom hjem. En veldig god nabo ville dele med seg av det hun fant på skogsturen den dagen. Jeg er heldig som har […]

Men han rör ju på sig…

Men han rör ju på sig…

Posted by on Dec 1, 2016 in Kveldsmat, Råvarer | No Comments

“Är det inte Fingal Olson som sitter där borta?…” “Nej, han är död han…” “Men, han rör ju på sig…” Sånn låt en kjent radiosketch når jeg var liten. Og faktum er, jeg rører ju på meg. Neida, den Ortorektiske Matbloggen er ikke død. Ikke jeg heller. Jeg lever i beste velgående og har det […]

Mind your Mitocondria

Mind your Mitocondria

Posted by on Jul 24, 2016 in Lunsj, Rått, Råvarer | No Comments

Hva er Mitokondrier som det prates mer og mer om nå til dags? Dette er jo et komplisert tema, men det fortjener derfor et enkelt svar. Noe som gjør det verdt å legge merke til dem og ville gjøre noe for å bevare dem best mulig. Kroppen består av celler av forskjellige slag. Du har […]

Hard core tartare steak

Hard core tartare steak

Posted by on Jul 22, 2016 in Kveldsmat, Rått, Råvarer | No Comments

Et litet kveldsmåltid for den hardbarkede. Jeg har jo en svakhet for det som er rått… Noe mer økologisk enn elgkjøtt skal du lete lenge etter i Norge. Elgen går jo i den frie naturen og har et ett hundre prosent naturlig kosthold. Og når jegerne beskatter elgen hver høst, får elge-bestanden en naturlig fiende […]

Noen tanker rundt McDonald’s

Noen tanker rundt McDonald’s

Posted by on Jul 17, 2016 in Lunsj | No Comments

Tenk slik på det: All stress skaper en stressrespons i kroppen. Og med stress mener jeg ikke bare stress på jobben eller livet ellers, dvs. at man har mye å gjøre. Nei, stress er alt som trigger kroppens stressrespons, og det kan være mange ting. Både positive, negative og usynlige eller faktorer vi ikke vet […]

Color me beautiful

Color me beautiful

Posted by on Jul 11, 2016 in Lunsj, Råvarer | No Comments

Det er ikke sminketeori fra 80-tallet jeg skal skrive om, men farger! Vet du at farger i maten har veldig mye å si. Jo sterkere farge en grønnsak, frukt eller et bær har, jo mere nyttige antioksidanter finnes det i den. Det å variere med farge, er ikke bare estetisk og appetittvekkende. Det er også viktig å få i […]

Broccoli

Broccoli

Posted by on Jul 10, 2016 in Råvarer | No Comments

En veldig anvendelig grønnsak, og dessuten ekstra sunn. Brokkolispirer er å få tak i fra Bama, og finnes i noen butikker som hører til NorgesGruppen eller Rema1000. Jeg har bare ikke kommet så langt at jeg har bedt dem om å ta det inn i sortimentet her ute ennå. Spirene er nemlig hakket sunnere og […]

EGG

EGG

Posted by on Jul 9, 2016 in Råvarer | One Comment

Egg er et tema jeg har skjønt er viktig, og det har jeg lyst til å skrive om. Det er en sentral råvare og en basisvare vi bruker mye i maten eller spiser firekte. Allikevel var egg noe som ekspertisen en stund mente ikke var bra for oss. (How stupid can you get?) Her har man […]