Bouilli oeufs de caille sur un lit vert du chou frisé, avec le cantaloup, les champignons, l’ail et piment

Posted by on Jul 7, 2016 in Lunsj | No Comments
Bouilli oeufs de caille sur un lit vert du chou frisé, avec le cantaloup, les champignons, l’ail et piment

Finere kan det ikke sies, og mer snobbete kan jeg ikke gjøre lunsjen min. Jeg bor jo tross alt på Doyén og da må jo maten stå i stil. Det eneste som mangler er en kulinarisk vinsort fra Luçay-le-Libre.

For det høres så fint ut, bortsett fra at jeg ikke kan fransk, aldri har vært der og ikke drikker noe særlig vin. Jeg vet ikke en gang om landsbyen lager vin og Google translate sier at Libre betyr gratis, og det passer jo på lommeboken, og folk behøver jo ikke vite hva det betyr, bare det virker fint.

Og det gjør det jo på fransk. Det samme som det å ha kinesiske tegn på T-skjorten eller tatoveringene. Slik som til høyre, mannen med trøye som sier: “Denne mannen forstår tydeligvis ikke kinesisk”, eller tegnet på den røde genseren som visst betyr “hemorroider”.

funny-T-shirt-Chinese-characters-foreigners-2 funny-T-shirt-Chinese-characters-foreigners-8

Igjen. Hvorvidt det er sant eller ei, betyr jo ingenting. Det er bare vanvittig morsomt synes jeg.
Digresjon

Men tilbake til den kulinariske lunsjen.

På fransk er jo tittelen imponerende og passer bra som første innlegg i min nye blogg :
Lars’ ortorektiske matblogg

Dette navnet krever litt forklaring:

Ortorektisk er nemlig en tilstand hvor man er sykelig opptatt av å spise sunt. Og det er jeg, eller har i hvert fall oppdaget at jeg til tider har hatt tendens til. Og det kommer jeg til å fortsette med, ikke å være sykelig, men å være opptatt av å spise sunt, fordi det er viktig for meg at det jeg spiser ikke bidrar til dårligere helse, hverken for meg eller planeten vi lever på. Og alle rettene på denne bloggen følger denne tankegangen, hadde nær sagt, ”ortorektisk”. J

Digresjon IGJEN (sukk)

Men tilbake til lunsjens tittel som på norsk betyr:

”Kokte vaktelegg på en seng av grønnkål, med honningmelon, sopp, hvitløk og chillie”

Ikke nok med det, men eggene er ”kortreist, håndplukket og økologiske” fra en bærekraftig bondegård hvor vaktlene er lykkelige og frittgående.

Det er nesten som man kommer i en politisk korrekt ekstase…

Fremgangsmåte:

  • Hakk opp hvitløken og chillien og fres den lett i ”extra virgin organic coconut oil” 😉 og tilsett deretter skivet sopp. (For de som lurer på hva Extra Virgin betyr (Jeg trodde ikke man kunne være annet enn jomfru, så hva ekstra jomfru betyr ???) følg med på kommende inlegg)
  • La det surre en stund til soppen er myk og tilsett så grønnkålen, kjøpt vasket og klar på Rema1000.
  • La det surre under lokk til kålen er passe ”al dente” og smak til med nykvernet pepper og steinsalt fra Himalaya.
  • Dandere med skiver av honningmelon, litt Cherry tomater, samt litt ”antipasti” som ”Salami Milano”, ”San Giorgio” skinke og ”Coppa” hvis du tilfeldigvis har det liggende i kjøleskapet.
  • Vakteleggene kokes i 3 minutter og skylles så i vann til de er kalde, før skallet fjernes.
  • God appetitt og ha en fin dag J

Leave a Reply