Broccoli

Posted by on Jul 10, 2016 in Råvarer | No Comments
Broccoli

En veldig anvendelig grønnsak, og dessuten ekstra sunn. Brokkolispirer er å få tak i fra Bama, og finnes i noen butikker som hører til NorgesGruppen eller Rema1000. Jeg har bare ikke kommet så langt at jeg har bedt dem om å ta det inn i sortimentet her ute ennå. Spirene er nemlig hakket sunnere og gode også. Fint å ha i kjøleskapet og bruke i salater og tilbehør.

Jeg vil fortelle om noe med Brokkoli som min nevrolog lærte meg en gang. Nemlig: ”hva du kan gjøre med stilken”?
Tidligere har vi hatt en tradisjonell fordeling av dette i familien. Jeg liker best dusken og Kristin liker best stilken, men etter at jeg lærte dette liker jeg også stilken (uten at dette skal misforstås på noen måte).
Stilken blir jo mange ganger bare skjært av og kastet, fordi den kan være trevlete og seig, og så tar det mye lenger tid å koke den mør enn dusken.

Hvis du isteden for å kaste, skjærer ut kjernen i passelige stenger som vist på bildet, får du en meget delikat “makanan kecil” som det heter på Indonesisk (”liten mat” – det lærte jeg i dag), en snack.

Ha en fin dag, 🙂

Leave a Reply