Color me beautiful

Posted by on Jul 11, 2016 in Lunsj, Råvarer | No Comments
Color me beautiful

Det er ikke sminketeori fra 80-tallet jeg skal skrive om, men farger!

Vet du at farger i maten har veldig mye å si.

Jo sterkere farge en grønnsak, frukt eller et bær har, jo mere nyttige antioksidanter finnes det i den. Det å variere med farge, er ikke bare estetisk og appetittvekkende. Det er også viktig å få i seg så mange forskjellige farger som mulig.

Dette er jo selvsagt forenklet, og jeg kommer ikke her med mengder av studier som underbygger disse påstandene. Jeg velger isteden å ha den enkle strategien at desto mer farger jo bedre. Følger du med på det faglige så vil du finne at alt peker i den retningen.

Men vi kan jo også tenke at dette gir større glede og lekelyst med maten. Og det er jo også et argument.

Så her er et typisk måltid som jeg synes er tilfredsstillende både til smak, å lage, og når det gjelder ingredienser som er brukt.

Jeg vil kommentere hver ingrediens, slik jeg tenker:

 • Elgkjøttkarbonader på lav-karbo/glutenfritt brød
  • Elgkjøtt er jo per definisjon så økologisk det går an.
  • Jeg unngår mel mest mulig for min del, det vil jeg skrive om hvorfor en annen gang. Derfor lav-karbo/glutenfritt brød.
 • Paprika i alle farger, og tomater. Tåler man såkalte “Nightshade” grønnsaker, er de en enkel måte å få mye farge i maten.
 • Sopp (aromasjampinjong skåret i skiver)
 • Hvitløk
 • Sjalottløk
 • Rød chilie (Obs nightshade)
 • Spinat
 • Og ikke minst egg fra frittgående lykkelige høner

Alt tilberedt på middels varme med upasteurisert smør og kokosolje som stekefett.

Jeg skjærer opp 2 sjalottløk, en fedd hvitløk og ½ rød chilie og surrer de og 4 skivede sopp i smør og olje. Etter en liten stund slenger jeg på 1/3 pakke spinat (sånn vasket og klar du finner i butikkene nå), og topper det hele med nykvernet salt og pepper. Hvor lenge, ja det må man prøve seg frem hva som er best, men i hvert fall til løken, soppen og spinaten er myk.

Elgekarbonaden er delt på midten og varmet i pannen. De legges på brødskivene med de stekte eggene på toppen.

Paprikaen og tomaten gir fin farge på tallerken.

Dette smaker fortreffelig…

 

Ha en god kveld 🙂

 

 

HJELP,

Her sitte jeg og skriver en matblogg av alle ting, rene fotballfruen. Vel, det er morsomt og gjør det mer interessant å lage maten, så jeg får vel tåle det…

 

 

Leave a Reply