En vellykket blanding

Posted by on Aug 23, 2017 in Kveldsmat, Råvarer | No Comments
En vellykket blanding

Fiskekaker, grønnkål, hvit søtpotet, smørstekte kantareller.

Det viser seg at du jeg kan bruke det meste til fiskekaker. Her i går hang det en pose med kantareller på dørklinken min når jeg kom hjem. En veldig god nabo ville dele med seg av det hun fant på skogsturen den dagen. Jeg er heldig som har så snille og omtenksomme naboer.

Fiske-kakene lå allerede i kjøleskapet, og søtpotet er en av basisvarene jeg alltid har i huset. Så var det grønnkålen. Ikke hvilken som helst grønnkål, men fersk og organisk dyrket fra Sander Nordstuen gård.

Min gode venn Malvin har lært meg hvordan du alltid får freshe blad-grønnsaker hvis de er litt slappe i fisken. Legg bladene i kaldt vann i noen timer til de begynner å strutte av liv. Så legges de i en plastpose som blåses opp og forsegles som en ballong. Når bladene er fulle av liv igjen og i tillegg får litt kulldioksid å puste i i posen du blåser opp, holder de seg friske lenge.

Jeg fjerner bare stilken på grønnkålen og deler den i store biter før den kokes under lokk i saltet vann i ca 15 min. Vannet helles av og kålen spises som den er. Fantastisk farge og fin smak

Søtpotetene deles i skiver på ca. 1,5cm og skallet skjæres bort. De kokes de også i saltet vann og er ferdige samtidig som grønnkålen. I mellomtiden stekes fiske-kakene på svak til middels varme. Alle de tre bestanddelene er ferdige samtidig.

Men hva med kantarellen?

Da fulgte jeg bare en oppskrift på nettet. Google svarer når du kaller. Disse stekte jeg først og sparte i en skål mens det andre ble laget. Tilslutt heller jeg det tilbake i pannen med fiske-kakene som nå er varme.

Alt danderes så på tallerken og nytes med et glass kaldt vann mens jeg ser nyeste episode av “Game of Trones”. En fin kombinasjon å se på Jon Snow og de andre mens jeg spiser, men her kan jeg ikke si mer, så jeg ikke spolerer for de som ikke har sett episoden ennå.

Liker du det du leser?

🙂

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

Leave a Reply