Intuitiv fiskesuppe

Jeg hadde Uer i går. Stekt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. I tillegg søtpotet i skiver, brokkoli og gulrotstappe. Veldig bra bortsett fra at den lettsaltede uer-fileten var omtrent usaltet.
Det ble to fileter til overs sammen med en del søtpotet. Etter tips fra gårsdagens gjest, en hyggelig nabo, laget jeg en fiskesuppe av dette.
Siden jeg aldri har laget fiskesuppe. I alle fall ikke innenfor hukommelsens rekkevidde, ble det hele basert på ren intuisjon. Det eneste jeg visste var:
Balanser smakene søtt, salt, surt og sterkt…
Følgende ingredienser ble brukt:
- 1 boks kokoskrem
- 1/2-1 teskje ristet chili-pasta (det sterke)
- 2-3 spiseskje fiskesaus, og en skvett soyasaus (det salte)
- 1-2 teskje sukker (det søte)
- Saften fra toppen på en sitron (det sure)
- 1 gulrot i skiver
- Litt vårløk (Thaitype)
- Squash i terninger
Når gulrøttene var kokt møre og smaken justert (Dette krever bare litt mot) så ble de kalde fiskefiletene og søtpotetene delt opp og lagt i sausen.
Dette ble så godt at jeg ville dele 🙂
Det er jo ikke noen detaljert beskrivelse av hvor mye av hver ingrediens. Derfor navnet “Intuitiv fiskesuppe”. Her å man begynne å stole på seg selv, ta sjanser og bare følge sin intuisjon. Det eneste som gjelder er balanse-regelen jeg skrev om til å begynne med.
Liker du det du leser?
2 Comments
Kona
September 18, 2017Syns du er flink :).
Lars
September 18, 2017Takk 🙂