Sengen tar form :-)

Nå er det like før sengen er ferdig. Har vært innom møbelsnekkeren flere ganger for å se på materialer og avtale detaljer. Kjempeartig. Dette er resirkulering på sitt beste. Vi skal jo beskytte de edle tresortene, deriblant teak. Jeg bestilte sengen laget av gamle materialer, slike som blir spart på etter riving av gamle hus. Da oppnår jeg to ting. Dels er treverket skikkelig tørt og solid, og dels får jeg en finere glød i materialet.. Modellen og ideen har vokst frem når jeg har sittet ved bordet mitt på d’Waroeng hos Kadek og spist. Bordplaten er av gammelt materiale. Nå har jeg i ettertid skjønt at både malingen og patinaen delvis er påført i ettertid, men gløden og feelingen i treet er unikt fordi treverket er gammelt.

Gammelt treverk, bordet i Warungen

Gammelt treverk, bordet i Warungen

Martana, han som styrer butikken, har besøkt Warungen og sett på bordet for å se hva jeg mente.

Her om dagen var jeg innom og vi diskuterte hvordan sengen skulle monteres. Vi så på ulike løsninger og Martana virket litt skeptisk og alvorlig. «Jeg er redd det ikke er sterkt nok» sier han. «Du vet når Mister …» sier han med et glis og noen gester som gjør at vi alle må le, både han, moren hans, snekkeren og jeg.

Det er alltid hyggelig å komme dit. Det virker som de oppriktig liker oppdraget, og i går takket Martana meg for å gi dem nye ideer og løsninger. Sengen ser i hvert fall solid nok ut nå og skrus sammen med en stor skrue i hvert hjørne. Jeg har designet den med tanke på en IKEA rammemadrass på 160×200. Veldig smart å bruke en standard komponent i designet. Sparer mye styr og tilpasninger på den måten.

Sengen pakkes og sendes med båt til Norge så fort den er ferdig, omtrent samtidig som jeg drar. Det tar bortimot 2 måneder før speditøren kan hente den på havna i Oslo og levere den på Eidsvoll. Med sengen sender jeg også noe annet som både veier og tar plass. Vil ikke måtte betale overvekt på flyet denne gangen…

Ha en god dag …

3 kommentarer til “Sengen tar form :-)

Det er stengt for kommentarer.