2. dag

Da er andre dag tilbakelagt. Det er da 169 dager igjen. Det er jetlag og jeg skriver litt isteden…

Nevnte jeg at jeg kan bestille all mat fra d’Waroeng. Jeg har avtalt med Kadek og det ser ut til å fungere utmerket. Bortsett fra at jeg prøvde å bestill frokost kl 0900. De åpner 1000 🙂

Men det gjorde ikke så mye. Dro dit på vei ut og spiste der når Gusti, sjåføren kom. Han hadde ordnet en plastkrakk til meg også så nå blir det lettere å dusje. I går fikk jeg middag levert på døren og i dag lunsj og middag . Veldig godt også.

Frokost – 2 speilegg med grønnsaker og en kokosnøtt å drikke. Til dessert en liten tallerken fersk frukt skåret opp i biter.

Lunsj – NASI GORENG with Shitake Mushroom

Middag – AYAM GORENG LALAH MANIS

Du legger sikkert merke til at ordet «goreng» går igjen. Så første leksjon i Indonesisk mat, er at goreng betyr «stekt». Videre betyr «manis», søt som i «Kecap Manis» som er søt soyasaus. «Nasi» betyr rett og slett ris, og «Ayam» er kylling.

Jeg fikk endelig ordnet mobilen min og har nå et Balinesisk telefonnummer. Jeg kan også nås på Mail, Skype, WhatsApp eller Viber. Alle er gratis, men jeg kan ikke love att jeg svarer med en gang. Husk også tidsforskjellen på 7 timer ( Se klokke til høyre på siden )

Jeg har spurt om postadressen hit og får litt smil til svar. Det er tydeligvis ikke vanlig å sende post her. Er heller ikke noen postkasse utenfor. Men adressen er nok noe som dette :

Gang BCC,
Nyuh Kuning
Ubud, Gianyar 80571, Indonesia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jeg ville ikke sendt noe verdifullt med posten hit før jeg visste presis. Jeg skal til postkontoret en dag og tilkjennegi at jeg finnes, og hvor. Kommer nok til å bestille fra Amazon en gang, og da er det greit å få varene 🙂

«Gang» er da det generelle navnet for gate, gjerne en stikkvei inn fra hovedveien. Hovedveien du ser på bildet heter Jalan Raya Nyuh Kuning, som du finner på Google maps.

Nyuh Kuning betyr ganske enkelt gul kokosnøtt. Jalan Raya er hovedvei. Lett å huske siden Raja betyr konge på sanskrit.

Jeg må avslutte med å introdusere min fantastiske vertsfamilie. De gjør alt for at «huset» deres ser fint ut og fungerer. I tillegg har de god smak synes jeg. Forskuddet på leie ved kontraktsinngåelsen på ca 12000.- ( 20 millioner Indonesiske Rupiah ) brukte de til å kjøpe trær og planter til hagen. Det sier litt om dem synes jeg. De kunne jo kjøpt en ny moped i steden.

Kone, Ni Wayan Rati (32) Mann, I Wayan Sutama (35) og Datter, Eka (11)

Kone, Ni Wayan Rati (32)
Mann, I Wayan Sutama (35)
og
Datter, Eka (11)

Ha en fin kveld. Nå legger jeg meg igjen og håper på å sove …

 

 

 

 

5 kommentarer til “2. dag

  1. Inga Flikkeid

    Hei! Har nu lært mig at se i «brevlådan» på førmiddagen efter hundtur! Takk for fina nyheter. Jeg ska prøva adressen en gång så får vi se om det kommer fram. Her var – 4 g i natt og glatt på løv og asfalt. Må vel sette på piggdekk snart! Memeluk dari ibu 🙂

  2. Liv Berit Carlsen

    KJære Lasse, det er fint å lese om hverdan som gradvis tar sin plass hos deg. Du er jo veldig positivt – uansett, da blir det veldig bra. – Her hos meg er det fullt hus: Cecilie med familie flyttet inn for en uke siden og skal bo her til 7. nov. Denne helgen er de på Hemnes. Da er det fint å være barne vakt for Ida (2,5)- så blir ikke stillheten så overveldende! – Hverdagene er tette, men gode. Dagene på jobb er konstant utfordrende. Denne uke fikk jeg finansiert et forskningsprosjekt om diakonisykepleie – og det var utrolig flott. Vi skal feire 10 år i 2014 og da er det fint med dokumentasjon. Jeg har en kvalifisert forsker som jeg skal møte til uka. Gleder meg veldig! – Og å har jeg vært i Høyesterett og hørt på min sønn, som prosederte for 2. gang – det heter prøve. Håper han klarte det, – jeg var veldig fornøyd – men ingen spurte meg (selv om jeg er ganske kompetent)!!
    Ha en fin helg!
    Liv Berit

Det er stengt for kommentarer.