Galungan

Rati og Eka

Mor og datter i finstasen. Rati kom for å ta noen bilder for meg. 🙂

Som jeg skrev tidligere, er det feiring av Galungan denne uken, og i går var selve dagen. Bak huset i hjørnet mot nord-øst har de , i tråd med alle tomter på Bali, satt opp en helligdom, et litet tempel. Det  er tilbørlig invidd og pyntes ved ulike seremonier og anledninger. Helligdommen er vakker, og i dag spurte jeg Rati om hun hadde designet den. Nei, det var det hennes svåger som hadde gjort, Sutamas bror. De er veldig kreative og kunstneriske her på øya. De er jo vokst opp med tradisjoner angående utsmykking, dans og musikk, og så lager de mye selv og i fellesskap. Ikke minst i forbindelse med Ogah-Ogah som jeg fikk oppleve før jeg reiste hjem sist gang, men ikke rakk å skrive om. Vi får se om jeg skriver om det denne gangen. Alt du ser på bildene av demoner, er laget av mannen i gata og ødelegges dagen etter.

Men det var Galungan jeg skulle si noe om, i form av bildene Rati tok for meg 🙂

Galungan 2

Tempelet pyntet for anledningen

Galungan 3

Penjor, som settes opp til høyre for alle innganger. En lang pyntet bambusstang.

Til sist fikk jeg stilt dem opp i hagen og tok et billde. Jeg spurte om det var greit å legge det ut på internett.

Galungan 1

Vertsfamilien: Rati, Eka og Sutama
Jeg liker dem veldig godt og så er de så snille. Fantastisk å møte så gode mennesker…

Selamat Hari Raya Galungan

 

5 kommentarer til “Galungan

  1. David Kvebæk

    Du er en mester i å bruke dine sosiale egenskaper. Takk for bildene av vertsafamilien. Alle disse glade fargekombinasjonene utstråler lykke og tilfredshet. Mannens sorte skjorte er dog et innslag av ansvar og strevsomhet. Jeg tror det er sant at de er glad i dag. Du er egentlig lett å bli glad i. Ha en fargerik dag!
    David

Det er stengt for kommentarer.