Dagen derpå

Dagen i går ble en veldig fin dag. Svømmebassenget ble innviet. 🙂 Men ikke av meg. Datteren til sjåføren Gusti har skolefri på grunn av Galungan. Hun er derfor med pappa på jobb. Når jeg i forgårs så hennes lengtende blikk til bassenget, sa jeg at hun godt kunne ta med badedrakt og svømme hvis hun ville en annen dag. Hun ble kjempeglad. Senere kom det frem at også konen til Gusti gjerne ville prøve bassenget. Så i går dukket de opp begge to sammen med ham på morgenen, klare til å bade. De storkoste seg begge to mens jeg spiste frokost og gjorde meg klar til dagen.

Innvielse av bassenget

Innvielse av bassenget

Vi skulle opp til Balis vulkaner, den største er fylt med vann og er dermed  Balis største innsjø. For å komme til øyas eneste aktive vulkan, denne så man bare i det fjerne med skyer stigende mot himmelen over fjellkanten, kreves 2 timer hard klatring for å nå toppen. Da kan man se ned i vulkanen. Klatringen starter kl 5 om morgenen, så avreisen blir tilsvarende tidlig fra der jeg bor. Jeg står over denne gangen, men skulle gjerne opplevd det. Kanskje det er noe for Kristin når hun kommer hit i jula.

Bougainvillea i forrunnen til Balis største innsjø

Bougainvillea i forrunnen til Balis største innsjø

Jeg sa til familien som var med meg, at siden jeg hadde bursdag, spanderte jeg gjerne lunsj på dem. Koselig med selskap. Det var et fint spisested der oppe på en klippe med utsikt over innsjøen i krateret og vulkanene bortenfor. God buffé med masse ulik Balinesisk mat.

Lunsj med utsikt over krateret

Lunsj med utsikt over krateret

Så dro vi hjem. Vel nede igjen fikk jeg dusjet og sovet litt før vertskapet kom for å gjøre sin daglig jobb med rengjøring, hagestell og pleie av basseng. De kom  alle tre med en vakker og overraskende blomsteroppsats som gave :-).

Blomteroppsats

Blomteroppsats

Jeg fikk besøk av Maliani som hadde med vannmelon (Semangka), og gav meg min jevnlige massasje (noe jeg unner meg her nede). Til slutt hadde jeg selskap til middag med iskrem og melon, mens regnet plasket ned. Ikke noe problem å bestille mat på døren når den leveres uansett 🙂
Heldigvis gav regnet seg før hun skulle hjem igjen.

Så fikk jeg masse hyggelige hilsener hele dagen, på mail, skype  og facebook. Tusen takk.

Med andre ord hadde jeg en fin og innholdsrik dag her nede. – Kan anbefales 🙂