Det velsignede regnet

Og så er det der om morgenen. Et forfriskende regnskyll, hvor hele verden tar sin morgendusj. Lyden på taket og utenfor gjør en glad, og det spruter friskt når dråpene treffer bakken. Og – ikke minst – det er ikke kaldt. Det er fristende å gå ut og ta morgendusjen direkte.

I går spurte jeg Made i d’waroeng om han synes det var greit å levere mat når det sprutregner. Han svarte : «Jeg liker regnet». Og sånn er det. Regnet gir jorden liv, kjøler ned og renser opp. Og når vannet ikke blir liggende som klissete sølepytter. Da kan det ikke bli feil. «Nå får du sovet godt i natt» er en gjenganger når det regner på kvelden.

Gårsdagen ble en oppdagelsesferd i nærområdet. Jeg hadde funnet frem tre adresser som jeg gjerne ville besøke. «Den som har begge bena på jorden, står stille» – Et av mine favorittuttrykk fra Tor Åge Bringsværd på 70-tallet. Jeg hadde funnet frem tre ting jeg ville se nærmere på. Begynne å løfte det ene benet …

 • Språkskole i Indonesisk
 • Yoga
 • Modell-tegning

Jeg kan få en privatlærer som kommer til meg for 100.-/t, med intensiv undervisning i Indonesisk, eller Bahasa, som språket heter. De har en slik skole her i Ubud.CintaBahasa

Jeg vurderer også å få en Privatlærer i Yoga som kan komme hit og hjelpe meg i gang med øvelser som er bra for meg. Jeg besøkte Yoga Barn, et stort Yoga-senter her i Ubud, og fikk informasjon og epost slik at jeg kan kontakte og eventuelt avtale.logo_theyogabarn

Til slutt så har jeg funnet en kunstner, Pranoto, som har åpent atelliér, med modell, 2 ganger i uken . Hver onsdag og lørdag, 2 timer, er det åpent for hvem som helst å delta. Alt fra hobbytegnere til profesjonelle. Pranoto, driver det sammen med sin australske kone Kerry Pendergrast
Tilbudet er så godt som gratis, og man får anledning til å treffe mange spennende mennesker og utfolde sin kreativitet med levende modell.

Pranoto galleri og studio i Ubud

Pranoto galleri og studio i Ubud

Jeg besøkte alle tre steder i går, og kjente med en gang prioriteringsrekkefølgen. Jeg vil til Pranoto. Språkkurs kommer kanskje senere, og Yogaen kom på siste plass. Uten å ha vært på de ulike stedene og sett, ville jeg ikke ha kunnet være så sikker.

Jeg snakket med Pranoto selv, og spurte hvor jeg best kunne få kjøpt papir og blyant, evt. kull til å starte med. Han tegnet et kart hvor jeg kunne finne de riktige butikkene i Ubud, og etterpå dro vi direkte dit. Det ble en skisseblokk i A3, noen bløte blyanter, viskelær og blyantspisser 🙂 . Så får vi se hva resultat blir. Jeg harbjo ikke villet tegne eller skrive noe de siste årene fordi høyrehånden ikke har samarbeidet. Nå må den det…

Nå blir hagen gravd opp igjen. Vi har blitt enige om hvordan det skal gjøres slik at jeg lettere kommer til bassenget. Jeg har ennå ikke gjort det, da jeg har manglet rampe, og fordi det ikke er adgang med rullestol til enden av bassenget der trappen ned i vannet går. Det blir nå en utvidelse av gulvet som er foran bassenget slik at det vil gå rundt bassenget og jeg kommer til trappen uten problemer. En endring som sikkert ville kostet 30000.- i Norge, men som her bare vil koste rundt 2000.- .Det er en del av avtalen min, at jeg fikk lov til å gjøre de tilpasninger som skulle til med ramper etc. slik at huset vil fungere for meg. Nå er det bare snekkeren som skal bli ferdig med rampe fra terrasse og ned. Han kommer i ettermiddag for å diskutere de siste detaljene.Basseng endring IIBasseng endring III Basseng endring I

Ha en fin dag 🙂

6 kommentarer til “Det velsignede regnet

 1. Ragnhild Mathisen

  Jeg er stum av beundring over dine ideer og ditt pågangsmot Lasse. er vel ingen ting som stopper deg, med unntak av ekstremsport. Det skulle ikke forundre meg om du fant på noe der og!!!
  Ha en flott dag!!

  Ragnhild

 2. Inga Flikkeid

  Så fint at de ordnar så du kan njuta av egen bassæng. Hvor langt er det og dypt? Ha det bra, kram Ma

 3. Elena Pedersen

  Hei, Lasse. Det er utrolig bra tilbud du vurderte. Ikke så viktig med prioriteringen, så lenge du valgte med hjerte. Du beundrer oss alle, ingen tvil. Likte veldig godt ditt favoritt sitat!! Lykke til med tegnekurs og bassengtilpasningen. Klem 🙂

  1. Lars Flikkeid Innleggsforfatter

   Fint at du gir meg slik tilbakemelding. Skulle gjerne deltatt der, men må begrense meg vet du. Det er ikke direkte tegnekurs, men åpent hus. Du arbeider selvstendig, men får sannsynligvis mye input av å se hvordan andre gjør det og ved å trene, trene og atter trene på det å se og å føre blyanten. 🙂

Det er stengt for kommentarer.