Orkidéer

Hjemme er dette noe spesielt, noe man har i vinduet eller gir som gave. Jeg er veldig glad i orkidéer selv, og vi har mange hjemme. Disse blomstrer om og om igjen. Så det virker som om vi har funnet tonen. Orkidéer hører også hjemme i spesielle drivhus eller i en botanisk hage. Visste du at de utgjør  verdens største plantefamilie med 880 slekter og 22000-25000 arter.

Når jeg nå lever i en botanisk hage, var det helt naturlig å skaffe noen eksemplarer og plantere dem her 🙂    vel, plantere og plantere, fru Blom…

Sutama hjalp meg med å «montere» dem, for det er et bedre uttrykk enn det å plantere dem. Orkidéer er jo ofte epifytter som lever på andre planter, i en grenkrok eller liknende. I allefall blir de som regel ikke plantet i bakken, men hengt på en mur eller i et tre.

Jeg kjøpte 4 forskjellige og fant  til slutt ut hvor de kunne være fine. Tok derfor noen bilder av dem som jeg vil dele.IMG_2491 IMG_2492 IMG_2493 IMG_2494Visste du forresten hva de bruker som orkidé-næring her nede?

Risvann!

Vannet som de skyller risen med før den kokes, brukes så til å vanne orkidéene med. Og orkidéene trives og vokser.

Ha en god dag 🙂

6 kommentarer til “Orkidéer

  1. Inga Flikkeid

    Hei! Jeg er nå hjemme jgjen etter Ålbergaturen og sitter og ser på » posten» ifra deg 🙂 Det ser mer og mer deiligt ut i din hage! Jeg førstår at du trives 🙂 Tenk at kunna ha orkideer i sin lilla hage og den fina bassengen :). Ann og jeg har virkligt noe å glede oss til 🙂

Det er stengt for kommentarer.