Nei, jeg er verken død eller syk

Det har vært stille herfra lenge nå. Og det har kommet bekymringsmeldinger hjemmefra. Jeg kan berolige alle. Jeg har det fortsatt bra, men har ikke hatt inspirasjon til å skrive i den siste tiden.

Hva gjør jeg nå når, glasset er kaldt. Jo jeg lever et godt liv. Jeg leser og ser på foredrag og er ganske engasjert i alt det nye jeg lærer. Jeg skrev tidligere et innlegg : Morgentanker med papaya , hvor jeg kort beskriver litt om eksponentiell tenking og utvikling. Jeg er veldig engasjert i dette. Det er teknologi som engasjerer meg og en oppdagelse av hva som skjer i dag. Akkurat nå har jeg sett en del på robotteknologi og kunstig intelligens, og så leser jeg boken til Peter  Diamandis, Abundance. AbundanceJeg følger med i en gruppe, Singularity hub, som er engasjert i det samme. Høres nesten ut som en religiøs bevegelse, og jeg kan berolige at det er det ikke. Men det skjer utrolig mye i verden som ikke kommer frem på nyhetene. Dels fordi det skjer så fort, og dels fordi katastrofer og elendighet har større prioritet og selger mer i mediabildet.

Visste du for eksempel at når du kommer til Honda sitt hovedkontor i Japan, hilses du velkommen av en robot som spør hva slags kaffe du ønsker mens du venter. Den går så og lager kaffen og kommer tilbake med den på et brett til deg. Eller at google har førerløse biler som kjører rundt i byer for å filme gatene slik vi ser dem i streetview på googlemaps, eller at studenter kan lage og sende opp sin egen satelitt i bane rundt jorden som et studentprosjekt, eller at man lager små menneskelige organer, laget av stamceller fra voksne, på en chip som kan kobles sammen og brukes til å teste ut nye medisiner uten å måtte bruke forsøksdyr. Listen er uendelig, og jeg er fascinert. For de som kjenner meg, vet dere at jeg alltid har likt science fiction og fantasy. Når jeg studerte og jobbet, var det alltid det nyeste som engasjerte. Jeg finner litt tilbake til den samme entusiasmen. Det som tidligere var science fiction, finnes allerede i dag, og mer blir det i en veldig nær fremtid.

Det blir ikke så mye glass akkurat nå, men jeg oppdager mye annet isteden. Det er et privilegium å kunne grave seg ned i ting som engasjerer en. Og her har jeg både tid og mulighet til å gjøre det.

Nå begynner dagen og det er på tide med litt sol og en morgendukkert 🙂

Ha en fin dag

6 kommentarer til “Nei, jeg er verken død eller syk

 1. Karin Flikkeid

  Hei!
  Lenge siden jeg har skrevet, men leser dine innlegg med glede. Fint å høre at du har det topp 🙂 Har ikke trodd at du er syk eller død 😉 Det må jo ikke bli en stressfaktor at du må skrive hver dag. Du er jo der nede for å nyte livet 🙂 Her har det nå blitt vinter, med sterk vind og snø i går. Misunner deg sommertemperatur. Det er jul i huset allerede 🙂 Har en del jobbing om dagen og prøver å legge opp dagene, så jeg ikke blir helt utslitt. Men det fungerer greit 🙂 Nyt livet og nye oppdagelser 🙂 Ha det aller best 🙂
  Stor klem fra Karin

 2. Bjørg Pettersen

  Hei. Det høres ut til at du «har det perfekteliv» for tiden. Kos deg videre og benytt tiden så du får mest mulig positivt av det! PS orkideen er kjempefin! Må være flott å ha slikt rundt seg. Bjørg

 3. Sidsel og Trond

  Kanskje litt sent å svare på denne bloggen, men bare for å gi en liten oppdatering av værsituasjone her: I dag, 9. desember laver snøen ned, og bygningsarbeiderne har satt opp siste glideforskaling til vegg i 2. etasje. Ellers er huset fullt av nisser, stearinlys og juletrær, så julestemningen er servert. I dag er det 4,5 minus. I går var det minus 9, men snart får vi lunken luft fra sør, og da spørs det om snøen blir liggende.
  Hilsen Trond

  1. Lars Flikkeid Innleggsforfatter

   Hei Sidsel og Trond
   Koselig med en hilsen fra venner på Eidsvoll. Det ska bli spennende å se alle forandringene når jeg kommer hjem. De er vel ferdige med skallet da. Her er vinter og jul ikke eksisterende. Ihvert fall i mitt hus Snart kommer Kristin og Maria Katarine. Det blir veldig hyggelig.
   Hils rundt dere.
   /Lars

Det er stengt for kommentarer.