Royal Majesty

Hei

En liten tilstandsrapport fra Bali på slutten av året.

Det har vært veldig koselig å ha Kristin og Maria Katarine på besøk i villaen.

Først en uke hvor jeg og Kristin slappet av. Så kom Maria Katarine og deres utflukter til Ubud startet. Vi hadde litt mye regn til å begynne med og det så stygt ut en stund. Her er det ikke ekstremvær, men ekstremregn til tider. Det er jo en opplevelse det også, enten man er ute og veien er blitt til en elv, eller sitter på verandaen og ser hvordan ”gresset” (det grønne som dekker bakken) omdannes til en liten innsjø. Men så kom finværet og vi kunne nyte solen, bassenget og tilværelsen fullt ut.

Den 27 desember var det Soulshine festival, en skikkelig alternativ festival med alt svevende tilbehør, men også veldig mye fint viste det seg. Jeg var invitert av Ron som skulle dit og stille ut glass. Jeg hadde lyst, men var skeptisk til varme osv,  og tilslutt bestemte vi oss for at det ville gå bra, tross sol og varme. Vi hadde rett.soulshinebali-header1

Festivalen var arrangert på Green School sitt område til inntekt for gratis fødeklinikker og skolen. Det er en organisasjon som lager ”grønne” skoler over hele verden som er bærekraftige, ”grønne” og har som mål å undervise barn til bedre å møte fremtiden og ta vare på hverandre og jorden. Det beste er nok å lese om det selv.Festivalhiimmel Kristin og MK Festival

I alle fall var det bra musikk, fine ting, god mat og glade dansende mennesker overalt. Vi ble der i nesten 6 timer og fikk med oss en del stilige ting og en god og svært annerledes opplevelse.

Den 28. skulle vi ut en tur til Monkey Forest, en park med mange aper midt i Ubud. En veldig morsom opplevelse å se de spesielle skapningene på nært hold. Hvordan de, hvis du ikke er obs, hopper opp og tar fra deg bananene du har kjøpt for å mate dem med. Det er aper i alle aldre der.Monkey

Jeg ble dessverre syk når vi var på vei til en kafé for å slappe av. Høy feber og kramper som endte opp i sykebil i full fart til sykehuset. Heldigvis var Maria Katarine der hele tiden og så hva som skjedde. Hun opptrådte profesjonelt og hjalp ambulansepersonale og forklarte alt på en riktig måte. Jeg er stolt av henne. Siden jeg ble borte en liten stund, ville de sende meg til sykehus i Denpasar.

Kristin sto for forsikringskontakten og sørget for at jeg havnet på det absolutt beste rommet. En egen suite med kjøkken og eget rom for pårørende. Servicen er upåklagelig og sykepleierne alltid parat til å hjelpe. Ren luksus, noe skiltet utenfor rommet indikerer.

I går ble jeg sendt på ultralyd og røntgen for å sjekke ut andre årsaker til infeksjonen. De fant at det var betennelse rundt venstre nyre. Jeg får intravenøs antibiotika og slipper forhåpentligvis ut i morgen.

Noen dager går …

Det ble nyttårsaften før jeg ble ferdig på sykehuset. Kristin og Maria Katarine var i Ubud og handlet masse klær til meg, og i kveld skal vi feire på d’Waroeng sammen med de nye vennene våre. Det er mye å fortelle, men ikke tid til det nå dessverre.

Synd at vi har mistet noen dager sammen, men vi får ta det igjen neste gang.

Jeg vil med dette takke for følget i 2013. Neste blogginnlegg er fra Bali 2014, men dere vil få oppdatert link.

Godt nytt år fra oss her nede.

🙂

 

 

 

11 kommentarer til “Royal Majesty

 1. Liv Berit Carlsen

  KJære deg Lasse –
  Dette var mye å fordøye. Det er leit at du ble syk – og jeg håper inderlig at dette stabiliseres uten at du sliter med plager lenge. Du høres veldig optimistisk ut. Og stolt! Så godt at du hadde datteren der med sin kompetanse – det er jo så nyttig. Hils henne masse. Vi er glad i deg, vet du, og liker ikke når det skjer slike uforutsette kjedelige endringer i kroppen. Og så Kristin da – hun vet å ordne alt til det beste. Dere er et strålende team.
  Ønsker dere alle en fin nyttårsfeiring (vel, kanskje den er over alt hos dere?)
  Her er bordet dekket: Blått, hvitt og sølv. Og gjestene (10- 12) kommer med sine retter. Gleder meg blant annet til Liv Meretes og Dags olivenpai og dadler med bacon! Kanskje dere blir med neste år??
  Alt godt til dere!
  Liv Berit

  1. Lars Flikkeid Innleggsforfatter

   Ja Kristin gjør alltid sitt beste for at jeg skal ha det bra, og med faglig backup og omsorg, ble det en god støtte fra dem begge. Vi har hatt en hyggelig kveld sammen og med gode venner her nede. Kjempegod mat på d’Waroeng.
   Nå er det snart 2014 her nede, så godt nytt år.
   Klem

   1. jenny g

    Gott Nytt År från Stockholm! Inte precis badväder men snöfritt och grått. Inte en apa i sikte 😉

 2. Laura

  Hei Lars!
  Forsatt god bedring!
  Per måtte også reise med sykebil i julen, første juledag, da PEG tuben hans hadde falt ut og ingen klarte å sette en ny på plass før han kom på gastroklinikken på Ullevål. Ja ja, sånn går det.
  Ønsker dere en finfin nyttårsfeiering fra Laura og Per i Låveveien

  1. Lars Flikkeid Innleggsforfatter

   Vi ønsker dere et godt nytt år, og håper kvelden blir hyggelig for dere også til tross for komplikasjoner tidligere i ferien. Her er kvelden snart over og vi trer inn i 2014 7 timer før dere.
   Kristin hilser

 3. Lynn

  Takk for at du beskrev denne opplevelsen – som jeg tenker, hadde vært skremmende – om jeg hadde vært der som pasient eller hjelper! Godt å lese at du – dere kom gjennom den såpass bra. Ta godt vare på deg selv! Jeg er èn av de heldige 10-12 i kveld – skal akkurat hoppe i dusjen… Ønsker Godt Nyttår til deg og alle!

Det er stengt for kommentarer.