Drep aldri noe med macen din

Dedalu. Bildet hentet fra Instagram.
Dedalu. Bildet hentet fra Instagram (dickywiraperdana).

I går ( det skjer ganske ofte ) var det en invasjon av flygemaur på kjøkkenet etter mørkets frembrudd og fordi det hadde regnet. De tiltrekkes av lyset. Svirrer rundt, faller til bakken og mister vingene sine. Det er i det hele tatt et skue, og jeg pleier å skru på lyset i hagen og slukke i huset for at de skal drive å rote der ute isteden. På Balinesisk kalles de «Dedalu». Denne videoen viser en familie som fanger dem for å vise barna tror jeg.

Det blir som regel en omgang med kosten for å få gulvet rent for dyr og vinger før jeg legger meg.

Saken er den at de dukket opp mens middagen ble satt på bordet. Det var «Ikan Bakar», grillet fisk med mye bein, så det var ikke mulig å spise i mørket. Invasjonen var derfor ikke til å stoppe. Irritert klappet jeg igjen macen selv om det var noen flygemaur på tastaturet. De kan ha det så godt, tenkte jeg, og glemte det hele etterpå. Macen ble ikke brukt mer den dagen.

Tittelen på dette innlegget kommer av det som møtte meg når jeg åpnet macen i ettermiddag. Tastaturet var fullt av mikroskopiske maur som hadde funnet en skatt i løpet av natten/dagen. Nå er de fleste maurene borte. Fortsatt svirrer noen omkring på skjermen og tastaturet og lurer på hvor maten deres ble av. Men, men. Derav har jeg kommet til den slutningen, at macen ikke egner seg til å drepe innsekter ved å klappe igjen skjermen. I hvert fall ikke la de bli igjen der over natten.

🙂 Ha en god dag

PS. Var forresten på etterkontroll på sykehuset i dag. Legen sa at alt så veldig bra ut og at prøvene var negative…

2 kommentarer til “Drep aldri noe med macen din”

Det er stengt for kommentarer.