Use it or loose it

Kan det gjelde selve livet også?

Det  er et kjent prinsipp når det gjelder kroppens funksjoner og hjernen. Nervesystemet og kroppen luker bort det som ikke brukes for å gi plass til det som brukes. Derfor blir folk veldig svake av å ligge på sykehus, og  må trene opp vanlige funksjoner som gange, å reise seg og stå osv. etter en periode av inaktivitet.

Men kan dette også gjelde det å leve, å ville, å gjøre? Som regel tenker vi at det er noe vi skal gjøre når dét og dét skjer, eller er gjort. Det er en gang i fremtiden… Noe som kommer… I mellomtiden lever vi i en unntakstilstand. Det gjelder bare  å stå på eller holde ut til fremtiden er her, til dét har kommet eller blitt virkelig.

Problemet er at fremtiden aldri kommer, for da er den plutselig blitt nåtid, og hvis jeg ikke kan leve NÅ, vil jeg heller ikke kunne det i nået som kommer.

Så dagens tanke for meg ble dette, at det er nå jeg lever. Jeg må bare passe på å faktisk gjøre det…

 

Orkidéene på veggen
Orkidéene på veggen

7 kommentarer til “Use it or loose it”

  1. Det er noe å tenke på du! Nå er det inte så lenge til vi kan velkomne deg hjem til fedrelandet. Du er hjertligt velkommen ! Jeg gleder meg til å få besøk av deg her i Sørumsand ! MA

  2. Tankevekkende. Kanskje tema for neste samtalegruppe – da er du hjemme igjen og vi har nettopp gjort en avtale. Tenker på deg.

  3. 20.03.2014
    Da ramlet det ned i hodet mitt om «husk å leve når du gjør det, husk å et-eller-annet når du tør det». Her på bruket lever vi godt. Sidsel har beinet i en klut (gips) etter en planlagt operasjon og Børre er snart frisk av sin doble lungebetennelse. Så her er alt på stell. Undertegnede har fått fast stilling som ubetalt hushjelp og taket på byggetrinn 2 er på plass, og på toppen kneiser et juletre dekorert med rødhvit plast-tape. I natt falt det litt snø som etter all sannsynlighet er snart er borte igjen og vi merker at våren er like om hjørnet. Når du kommer hjem tar vi det som et sikkert vår/sommertegn. Hilsen Sidsel og Trond

    1. Hei Trond og Sidsel. Beklager sen godkjenning av kommentaren. Jeg så at den ikke var synlig. Veldig hyggelig å få kommentarer fra dere.
      Nå er jeg snart hjemme igjen…

Det er stengt for kommentarer.