Å bli lenger på Bali

Det er slik at man bare får 60 dagers turistvisum til Indonesia. Men det kan forlenges med en måned om gangen. Dette koster selvsagt penger og er sikkert en god inntektskilde som setter mange i sving, både folk som hjelper deg med alt papirarbeidet og funksjonærer på immigrasjonskontoret.

Nytt for denne gangen er at man skal ta bilde og registrere fingeravtrykk. Jeg måtte derfor til fotografen å ta et passbilde med rød bakgrunn (ikke spør hvorfor rød) i formatet 4x6cm. Dette skal visst gjentas hver gang, akkurat som om fingeravtrykk endrer seg veldig fra måned til måned.

Min agent sørger for alle papirer, søkte for meg, og fikk vite at jeg kunne møte på immigrasjonskontoret i går kl 9:00 på morgenen. Jeg skulle kle meg pent og oppføre meg høflig sa han. På spørsmål om jeg kunne bruke pene shorts, fikk jeg beskjed om at det skulle være langbukser.

Kledd til fest med penbukser, sko og til og med strømper dro vi til kontoret og ble møtt av en sal fylt med personer i kø. Det var sikkert 4 typer kølapper og hvert nummer kom på en storskjerm i enden av lokalet mens en kvinnestemme sa nummeret på indonesisk og hvor vedkommende skulle. Litt av et maskineri, og for en støy. Men det virket i alle fall velorganisert.

Etter en liten stund, dukket Ketut Punia, min agent, opp og ledet meg bort til der kontoret for fotografering og fingeravtrykk var… i 2 etage – uten heis – og uten noen som virket villige til å ville løse situasjonen.

Tilrettelagt for handikappede...
Tilrettelagt for handikappede…

Vel, Ketut gjorde sikkert dette med vilje. For det er lettere å be om tilgivelse enn tillatelse.

Han forsvant opp på kontoret og fikk dermed funksjonæren til å komme ned og innse hvor håpløs situasjonen var, og dermed gi Ketut tillatelse til å ta bilde av meg (som bevis på at jeg faktisk hadde vært der og brukte rullestol). Fingeravtrykk slapp jeg.

Vi får se om jeg må dit in persona neste måned også. Jeg vet ikke hva Ketut får til.

Ha en god dag

🙂

 

6 kommentarer til “Å bli lenger på Bali”

Det er stengt for kommentarer.