Morgenbesøk

Denne kameraten lå på verandaen min når jeg gikk ut av soverommet i dag. En ”liten” bille (så ut som en kakerlakk) på ca 5-6 cm. Den lå på ryggen og så ganske død ut. Har sikkert slitt seg ut ved å sirkle rundt lyset der ute på natten, og så krasjet i noe, for så å lande på gulvet.Bile-paa-rygg

Det er et eller annet med store insekter dvs. større enn en flue eller marihøne ell. Jeg kan ikke fordra dem annet enn å se på dem på trygg avstand. Der er jeg pysete. Jeg burde jo være mer nysgjerrig. Se nærmere på skapningen, men nei. Dyr som lever i vannet derimot, titter jeg gjerne nærmere på og tar på, men insekter …

Jeg lot den ligge og skulle hente en feiekost senere for å dytte liket over kanten. Dette var planen helt til jeg gjennom vinduet så den røre på seg. Tanken på å få en drukken bille sjanglende igjennom luften inn på mitt soverom, gjorde at jeg umiddelbart fikk fatt i kosten og raskt feide den ut i hagen.

Der nede på «gresset» tok jeg den i nærmere øyesyn, og så at den slett ikke var så motbydelig og skrekkinnjagende som den så ut der den lå med magen i været på verandaen.Bille

Etter min daglige svømmetur, så jeg at den hadde forsvunnet, og det var greit for meg.

Ha en fin dag

🙂