De liker meg visst

Det virker som om jeg får besøk hver kveld nå. Før jeg gikk på badet for å pusse tenner, hørte jeg et sabla leven der inne. 120dB kvekking med jevne mellomrom. Hva skulle jeg gjøre? Jeg kunne jo ikke høre på dette hele natten, og det var heller ikke fristende å stelle seg og gå på do mens dette vesenet var der.

Frosk storJeg listet meg inn på badet og undersøkte hvor vedkommende dyr befant seg. Jo da, på gulvet under krakken i dusjen. ca 5 cm stor og med en imponerende stemme.

Hvordan skal jeg kvitte meg med den da? Jeg hadde jo ikke lyst til å slå den i hjel. Da kom jeg på at jeg kunne bruke en søppelbøtte med lokk, og gjorde meg klar til å fange udyret.

Nå er det riktig slik min søster kommenterte her om dagen. Jeg har alltid omgitt meg med eksotiske dyr og har kunnet ta på dem uten problemer. (Nå tok jeg aldri på tarantellaen jeg fikk i 40-års gave, bare så den myten er avlivet), men etter å ha lest oppmuntrende bøker som «Poisonous dwellers in the desert», eller oppdaget at vakre skjell på havbunnen på korallrevet kan være ytterst dødelige, og skjønt at her i tropene tar man ikke uten videre på ukjente arter.

Ketut fortalte jo at når froskene hopper tisser de samtidig for å avlede forfølgere. Dersom forfølgerne får denne spruten i øynene, har de et problem som ikke bare er ubehaget med at noen har tisset på deg. Neida, urinen er etsende og øynene skades…

Med dette i minne, har lysten til å ta på dyrene her nede ganske enkelt forsvunnet. De får utforskes etter fotografering, som gjøres på trygg avstand og med telelinse.

Når frosken så søppelbøtten, hoppet den et stykke opp på veggen og ble hengende der som en annen gekko. Da forsto jeg at den sannsynligvis ville kunne klatre ut i det fri av seg selv. Jeg så også en annen liten krabat hoppe opp på veggen, nemlig lillebroren som tydeligvis var med.Frosk-liten

Om de var søsken vet jeg ikke. Kanskje de var et par (mannlige frosker er mye mindre enn kvinnelige) som hadde sneket seg inn i dusjen min for å … i all hemmelighet. Hvem vet?

Den store klatret etter hvert over muren til det andre badet, og hvor den lille blev av har jeg ikke sjekket. Det har i alle fall blitt stille der inne.

Nå er det leggetid kjenner jeg.

Ha en fin dag

🙂

 

2 kommentarer til “De liker meg visst”

Det er stengt for kommentarer.