Positiv balanse

Posted by on feb 14, 2015
Positiv balanse

Bildet er bare for å skjerpe oppmerksomheten din og inngi et ønske om å lese videre. For hva har en padde med positiv balanse  gjøre? Ingenting, annet enn at hun (det er alltid hunnene som er størst) dukket opp etter regnet her om dagen og er verdt et bilde…

Dette er heller ikke et innlegg i «tenk positivt» bevegelsen. Der hvor man tvinger seg selv til å være positiv i sin holdning og sine tanker, mens man innerst inne biter tennene sammen, og  ….. Isteden er det noe som jeg tror jeg har hatt stor nytte og glede av her nede.

Det er ingen tvil om at vi tilhører de rikeste i denne verden. Da er det ikke bare flaut, men direkte ekkelt å bevisst skulle  utnytte denne forskjellen. I stedet har vi virkelig en mulighet til å være «rause». Ikke i vår betydning, men i mottagerens betydning.

Jeg kan ikke øse ut, for da har jeg ikke mulighet å dra hit igjen og igjen, men jeg har mulighet å gi mer enn det som er nødvendig, dvs. gi litt over det som forventes og noen ganger litt mer. Så de som arbeider for meg får en god lønn sett i lokale øyne. Det setter de stor pris på. I tillegg får de noen ganger en oppmerksomhet i form av penger til en seremoni eller ekstra driks. De fortjener også all ære og respekt for det de gjør, så jeg er veldig bevisst på å vise dette hele tiden. Det er et stort privilegium at noen hjelper meg å gjøre rent eller å lage mat, eller i det hele tatt gjør alt dette mulig for meg. Jeg kunne fått samme tjenester for under halve prisen, men hvorfor skal jeg, når det for oss nordmenn er så billig allikevel?

Det er ikke min fortjeneste at jeg er født i Norge, og det er heller ikke deres skyld at de er født her nede. Vi kan ikke velge dette. Jeg tror ikke på karma i den forstand. Vi plikter derimot å forvalte den situasjonen vi er havnet i på best mulig måte. Det er nok av rike folk fra vesten som utnytter situasjonen på feil måte.

Så tilbake til dette med å utnytte det at jeg er ekstremt rik i forhold til dem, og at alt her er veldig billig. Jeg har mulighet til å spare noen kroner her og der ved å utnytte det faktum at det ikke forventes mer av meg. Dette vil jeg ikke. I stedet får jeg gleden av å gjøre andre glade. Ikke ved å gi det som er nødvendig, men å faktisk gi litt mer.

Det er det jeg mener med positiv balanse. Å alltid sørge for den balansen overfor menneskene rundt meg, gjør at jeg får det samme tilbake.  Og det er en god opplevelse. Jeg vet at dere alle ville gjort det samme  som meg hvis dere var i min situasjon her nede, men tenk på at prinsippet også kan gjelde i det daglige livet også i Norge…

Ha en god dag.

🙂

1 Comment

  1. Inga Flikkeid
    februar 16, 2015

    Fin tanke Lasse !Kram

    Reply

Leave a Reply