Alle finner sin like

Posted by on feb 26, 2015
Alle finner sin like

Det går nesten ikke en dag uten at de dukker opp på de utroligste steder. Og gjerne insekter jeg ikke visste fantes. Som regel har man et familienavn å holde seg til. Som her, en helikopterflue (De flyr som et helikopter), eller en nattsommerfulgl. Det som slår meg er: Hvordan finner de hverandre? Jeg mener når de skal møte en partner?

Butterfly-small
Det viser seg at det går på lukt. Bare et molekyl av et spesielt slag er nok til å trigge en luktesensor. Når ett molekyl kan gjøre så mye for en så «primitiv» skapning som et innsekt, som at de kan finne hverandre på tross av vind, regn og planter overalt, så kan man begynne å forstå at enkelte molekyler også kan påvirke oss mennesker i større eller mindre grad. Noe som tradisjonelt omtales som en homeopatisk dose (blandet ut med masse vann) kanskje har en betydning likevel? Jeg bare spør. Kanskje det ikke er konsentrasjonen som alltid betyr noe, men at molekylet finnes der…
Ha en fin dag
🙂
Dragonfly-II

3 Comments

 1. ann
  februar 26, 2015

  Tenk om vi også hadde funnet våre partnere på denne måten 🙂
  Eller er det det vi faktisk gjør

  Reply
 2. Inga
  februar 28, 2015

  Fina venner du har!

  Reply
 3. Bali 2017 » Damene vil ikke ha sex
  april 7, 2017

  […] Tidligere innlegg om øyestikkere: 2015 […]

  Reply

Leave a Reply