Pasjonsfrukt

Posted by on mar 13, 2015
Pasjonsfrukt

Jeg husker at den første brusen jeg likte, var Pasjonsfrukt. Jeg visste ikke hva Pasjonsfrukt var eller hvordan den så ut, men brusen var god. Det var i Sverige på 60-tallet (tror jeg).

Siden den gang, har denne frukten hatt en spesiell plass i mitt hjerte (hvis man kan si det om en frukt), og jeg har i senere år likt å spise den, nå som den er tilgjengelig i butikker i Norge. Her nede ser den litt annerledes ut, og det er flere typer å velge mellom. Jeg skrev om det i forfjor.

Nok om det. Ketut Sabar har gitt meg frukt fra sin hage, og nå har jeg også fått min egen plante. Det er en klatreplante, og snart bestemte jeg meg for å lage en pergola i enden av verandaen, dedikert til pasjonsfrukt. Denne pergolaen vil også fungere som en stopper for regn som har en tendens til å blåse inn der og danne en liten innsjø på gulvet.

Jeg nevnte dette for Rati, og noen dager senere og 900 000 Rupia mindre (ca 500.-) hadde jeg en pergola. Nå har planten begynt å innta sin rettmessige plass.

Ville bare dele det nå på denne regntunge morgenen. Regntiden er forskjøvet med ca 1-2 måneder. Det passer jo meg bra.

Ha en fin dag

🙂

 

2 Comments

 1. Kona
  mars 13, 2015

  Så fint da :). En pergola på verandaen er smart og ikke nok med det; pasjonsfrukt!!!!!
  Når du kommer «hjem» så skal jeg lage deilig dessert med pasjonsfrukt til deg :). Dessverre ikke fra egen hage…..

  🙂

  Reply
 2. Inga Flikkeid
  mars 13, 2015

  Fint ! Ta en avlegger med hem, hummmm. Husker du jeg hadde pasjonsplante førr? Den hadde store blomster som duftet godt og var veldigt vakkre ! Ingen frukter.

  Reply

Leave a Reply