Campur, update and fascination

Posted by on okt 27, 2015
Campur, update and fascination

Det blir en salig blanding, og det er nettopp dét ”Campur” betyr på Indonesisk. Mix, blande, blanding osv…

Mye skjer, og nå har jeg besøk fra Østerrike. Maria Katarine og Julian ankom her om dagen og vi har allerede inntatt første frokost sammen på d´Waroeng.

IMG_4391

Her nede går det en slags influensa, så Maliani har dessverre ikke kunnet komme på en stund. 🙁

Jeg regner med å begynne med gradvis opptrapping snart når det gjelder kjøring. Du vet alle eksponentielle kurver starter nesten umerkelig, før de plutselig skyter til værs. Min aktivitet er en slik eksponentiell kurve, så døm ikke basert på hvordan det ser ut i begynnelsen. Det starter med å faktisk stå opp og nyte morgenen istedenfor å ligge lenge og ergre seg over at man våkner tidlig.

Så har jeg et gedigent ryddearbeide foran meg, da jeg har satt som mål å en gang for alle få orden på dataene og bildene med mer. Som, er samlet opp på dataen siden 90-tallet. Det er den store og energidrepende frustrasjonen som oppstår når jeg leter etter ting jeg vet er der, men som jeg har glemt hvor er, eller har forsvunnet i blant alle sikkerhetskopier som er gjort oppigjennom når jeg ikke har tid til å gjøre det ordentlig. (Noen som kjenner seg igjen?)

Vel, alt flyttes herved gradvis ut i ”skyen”, og jeg vil derfor bli uavhengig av hvilken maskin jeg har for øyeblikket, er det seg bare iPhonen, eller hjemme hos noen jeg skal vise et eller annet. Men da må jeg lage system i galskapen først, og det er det jeg gjør sakte, men sikkert.

Det siste punktet, ”fascination”. Jeg er så internasjonal nå at jeg tar meg selv i å snakke engelsk eller bruke ord på ”Bahasa” (Indonesisk) til meg selv. Jeg vet ikke om det er et godt tegn eller ikke…

I går kommer jeg ut på kjøkkenet og gulvet er dekket av små skapninger som tydeligvis syntes jeg hadde sølt noe på gulvet. Jeg visste ikke at jeg hadde gjort det. Hjemme har jeg Kristin som kan fortelle meg det, her er det en million maur. Det fascinerende er at typen søl, avgjør hvilken type maur som engasjerer seg. Og denne gangen var det den minste sorten. Så dette var bare søl og ikke smuler. Disse skapningene kommer ingensteds fra, rydder og så forsvinner. Og de er mange. Hvor får de energien fra? Hvordan kan de forflytte seg over så lange strekninger, og hvordan får de i deg drikke, når du kan få en hel tropp inn i en vanndråpe?

Bob Dylan har aldri skrevet en sang om det, tror jeg.

Ha en fin dag.  🙂

Her er hun, luringen som hele tiden gjemmer seg bak kjøleskapet og sakte kryper ut i hagen hver kveld hun tror ingen ser henne eller han/hen ... whatever

Her er hun, luringen som hele tiden gjemmer seg bak kjøleskapet og sakte kryper ut i hagen hver kveld hun tror ingen ser henne eller han/hen … whatever

3 Comments

 1. Berit
  oktober 28, 2015

  Takk for tips! Både mht alle bildene og det å våkne for tidlig! Først må jeg bare finne ut hvordan skyen virker, men det å være tilfreds uansett når en våkner kan iverksettes straks

  Reply
  • Lars
   oktober 28, 2015

   Har du mac og iPad/iPhone er valget enkelt med iCloud for bilder, ellers har jeg gått for Google for dokumenter mm.

   Reply
 2. Inga Flikkeid
  oktober 29, 2015

  Ja takk for alle mine bilder du la opp skyn! Det såg ut som om mauren var i slekt med de på salt pepper bøssene ! Hei Maria og Julian ! Kos dere ! Kram alla tre !

  Reply

Leave a Reply