Nomophobia

Posted by on okt 29, 2015
Nomophobia

Utrolig, men det lider jeg nesten av. Eller en annen form for å være mer presis. Uttrykket betyr jo redsel for å være uten mobiltelefonen, og der er jeg ikke på noen måte. Det er det å ha tilgang til internett som er viktig. Og der er jo telefonen en sentral komponent. Ikke så mye til å ringe med, men ha kontakt med nettet…

Bakgrunnen for denne refleksjonen er følgende:

I dag våkner jeg og setter meg opp som vanlig. Det er fortsatt mørkt, men hanene begynner å kappes om hvem som våknet først. De blir ikke enige og kakler videre. Nå virker ikke de dyrene å høre til klassen mest intelligente dyr. Det kan man fort avgjøre ut fra et raskt blikk inn i øynene på dem…

Uff så tregt nettet er… , og jeg starter med å slå av og på wi-fi på maskinen. Det hjelper ikke. Så restarter jeg maskinen. Det hjelper ikke. Så restarter jeg ruteren. Det hjelper ikke. Så setter jeg på sitron-te og må bare innse at nettet er nede…

Til slutt slår jeg på min hotspot på mobilen og greier å få maskinen koblet via den til internett. Da har jeg brukt ca. 20 minutter på noe helt, når alt kommer til stykket, verdiløst. Dette skriver jeg jo i Word og trenger ikke internett. Morgenstemningen ute er jo den samme uten internettet og teen, smaker den samme også. Ikke nok med det, nettet kommer sannsynligvis tilbake helt av seg selv. Men her bruker jeg tid og energi på noe jeg for øyeblikket egentlig kan klare meg uten. How stupid can you get?

Men det var egentlig hanene som var temaet i begynnelsen. De har roet seg litt nå, eller kanskje det er mer lyder som døyver stemmene deres. I mellomtiden har jeg skrevet dette, snakket litt med Julian og bassenget er ”støvsugd” av Rajeg. Og ingenting av dette trengte internett, so why bother?

Nå hører det til historien at det gikk ikke over av seg selv. Internett kom ikke tilbake uten at jeg etterlyste det. Det tok hele dagen og viste seg å være en kabelfeil utenfor mitt hus. Teleselskapet fikset det hele, men det gjør ikke poenget i begynnelsen mindre aktuell…

Ha en fin dag 🙂

7 Comments

 1. Kona
  oktober 29, 2015

  …og moralen er? ;). Når internett er nede så MÅ du sjekke hvorfor!
  Allikevel, med litt godvilje så tok jeg poenget.

  Reply
  • Lars
   oktober 29, 2015

   Noe i den duren ja… Å være så forutsigbar liker jeg ikke …

   Men jeg er enig, det er en litt tynn moral her… 🙂

   Reply
 2. Kona
  oktober 29, 2015

  🙂

  Reply
 3. Inga Flikkeid
  oktober 29, 2015

  Da har jeg medliden med dig! det er derfor det går tregt for mor! jeg gir opp data noen dager ! Er jo ikke avhengig!

  Reply
 4. ann
  oktober 29, 2015

  🙂

  Reply
 5. Trond
  oktober 31, 2015

  Nei, nettet? Har «gammeldags» telefon = ikke sånn smart sak.
  Derfor ikke nettavhengig. Men har vel som mange andre en snev
  av redsel for å komme for sent til avtaler . . .

  Reply
  • Lars
   oktober 31, 2015

   Oss mac brukere i mellom:

   OK Trond, desverre vil teknologien innhente en når ens kjære telefon er utslitt etter noen år. Det er like lite mulig å holde på det gamle i lengden som å prøve å stoppe en bølge på havet. Svaret kan være å finne en tilpasset løsning som gir deg både fortidens fordeler med fremtidens muligheter. Nå finnes det «smarte gammeldagse telefoner» 🙂
   http://m.lg.com/no/mobiltelefoner/lg-Easy-Smart-H410

   Det er tross alt litt kulere enn å bare forholde seg til det sortimentet som selges på enklere liv…

   Kom til å tenke på Steve Jobs kjente tale til studentene på Stanford i 2005: «Stay hungry – Stay foolish»
   Hils Sidsel 🙂 Maliani hilser til dere begge.

   Reply

Leave a Reply