Cermony, ceremony, ceremony

Posted by on des 12, 2015
Cermony, ceremony, ceremony

I dag er det seremoni for alle tekniske ting og gjenstander av metall. Rati ville derfor gjerne ha seremoni for mine ting, bl.a. motorsykkel, datamaskin, mobil, foruten det som hører huset til : Svømmebassenget, vannpumpen og andre tekniske installasjoner.

I ettermiddag dukket hun opp med en stor kurv med remedier. De ble plassert rundt omkring sammen med røkelse. Hver ting blir omhyggelig velsignet og dynket med vann fra forskjellige begre.
Det er en så stor seriøsitet over henne når hun utfører dette, at man bare må bøye seg og anerkjenne. En rar opplevelse.
Dette kimser man ikke med.

 • IMG_1252
 • IMG_1256
 • IMG_1260
 • IMG_1270
 • IMG_1277
 • IMG_1278
 • IMG_1285

Jeg spurte Maliani om det bare er kvinnene som gjør det? Svaret er: som regel, men kan de ikke så stiller mennene opp. For eksempel en kvinne med menstruasjon kan ikke delta på eller utføre en seremoni. Derfor er det veldig naturlig å si at man har menstruasjon her nede…

Noen ganger må den eldste sønnen trå til, men bare for å utføre små seremonier.

Seremoniene eksisterer og utføres for beskyttelse først og fremst, slik at maskiner og tekniske ting skal fungere og ikke gå i stykker.
Så nå er rullestol, motorsykkel, datamaskin og iPad klare til bruk igjen.

Ha en god dag. ☺

3 Comments

 1. Trond
  desember 14, 2015

  Noe å ta med seg tilbake til gamlelandet? Det hadde jo vært nydelig å ha en liknende seremoni når alt er på stell her i huset. Og kanskje kunne det hjulpet å ha seremonier underveis, etter hvert som ting lager seg? Jo, jo. . . .

  Reply
  • Lars
   desember 14, 2015

   Det er i hvert fall helt sikkert at det er en ro og tilfredshet som stråler ut fra menneskene som driver med dette. Det virker som om det å være opptatt med noe som er større og utenom seg selv er en veldig god ting ved det hele.

   Min observasjon er også at folk gjør det på en ekte måte og ikke som noe religiøst rituale de er påtvunget, og siden de virker tilfreds med sine liv, trenger de heller ikke noe opprør mot det hele.

   Hva som rører seg inne i dem, kan vi ikke vite, men det er faktik en mulighet at de er fornøyd og har det bra. Det er ikke dette som de vil endre. Alle vil ha mer penger og bedre levestandard, men de kobler ikke dette opp mot at alle seremonier både koster tid og penger.

   Tenk på at alle disse seremoniene holder et helt folk engasjert i alle aldere og at det er VELDIG sosialt.
   Du akal se folkemengdene som samles i finstas overalt hvor dt er større seremonier.

   / Lars

   Reply
 2. Inga Flikkeid
  desember 18, 2015

  Så fint Lasse ! Da kan jeg være sikker på at motorcykeln er i orden når du er ute og kjører.De er så fine menskene runt deg. Jeg skjønner verkligen at du har det bra og trives. Klem fra Ma.

  Reply

Leave a Reply