Det er mulig

Posted by on des 13, 2015
Det er mulig

Et av mine favorittsitat kommer fra Henry Ford. Mannen som startet en helt ny industri og måte å drive produksjon av biler på. Han sto for starten av noe som har forandret hele verden både på godt og ondt, men når alt kommer til alt, er vel alle enige om at det er en god ting å kunne forflytte seg enkelt ved hjelp av bilen.

Men det var jo ikke biler jeg skulle si noe om, men isteden å ta frem favorittsitatet mitt. Henry Ford sa nemlig: ”Whether you think you can…”

Det samme gjelder planeten vi lever på. Utfordringene virker jo uoverstigelige og verdens politikere, handlingslammet. Så hva kan lille jeg gjøre? Alene i rullestol i et land langt borte, uten innflytelse verken i min egen kraft eller gjennom mitt nettverk.

Jo, jeg kan begynne å tro at det er mulig at verdens utfordringer blir løst og derfor være med på en positiv og optimistisk kraft i verden som vil begynne å påvirke og til slutt gå av med seieren.
Alle valg og avgjørelser jeg tar er lik små dråper som går i én retning eller den andre. Hvis de er i tråd med min tro på og ønske om forandring i riktig retning, så vil det ubønnhørlig påvirke min omgivelse og mine medmennesker også.
Kanskje ikke merkbart og synlig, men det er der.

Så det er bedre å begynne å se etter løsninger, for i utgangspunktet er det overflod av ressurser til rådighet, og ikke mangel slik media fremstiller det. Grunnen til at det er mangel, er på grunn av menneskers grådighet og dumhet, og ikke fordi planeten er i ferd med å bli uttømt.

Ta energi som et eksempel. Nicola Tesla fant opp vekselstrømmen og begynte å lage et system som kunne distribuere kraft gratis og trådløst til forbrukerne i hele verden. Han ble straks døyvet ned og fort glemt av alle, og isteden opphøyde man Edison som den store oppfinneren.

Mye hadde vært annerledes i dag hvis Tesla’s oppfinnelser hadde blitt brukt isteden.

Jorden mottar mer energi fra solen enn vi noen gang vil få bruk for, og det går med dagens teknologi å være helt selvforsynt med fornybar energi i alle land i verden. Bruk National Geographic’s miljøkalkulator for å se at det faktisk er mulig.

Vi lever på en vann-planet og så begynner man å snakke om at det vil være mangel på vann? Hallo???
Nå er det jo ferskvann det snakkes om, og regn osv. Men det er å fokusere på feil område. Isteden for å skrike over at det er så lite ferskvann, kan man jo bare begynne å tappe av alt saltvannet som finnes og gjøre om det til ferskvann. Jeg skrev i et tidligere innlegg om hvordan ørken kan omdannes til fruktbart land. Det er også mulig i dag med dagens teknologi. Og vanner man bare ørkenen, vil den bli grønn, like sikkert som at solen står opp i øst. Istedenfor å være opptatt av problemet, bør man fokusere på å finne løsningene isteden.

Så er det metaller og andre ressurser da. Jo da, olje og gass er begrenset, og det er kull også. Men erfaringen har jo uttykkelig stadfestet at de uansett ikke har vært noen intelligent kilde til energi i første omgang. Det er bare markedskrefter og politikere som hindrer verden i å bli selvforsynt med fornybar gratis energi allerede.

Det var en gang aluminium var det edleste metallet man kunne oppdrive, og keiser Tiberius serverte sine fineste gjester på aluminiumsfat. Gull var for de mindre celebre gjestene (han hogg senere hodet av gullsmeden som hadde klart å produsere aluminiumen, så det ble en lenge bevart hemmelighet)
Nå kjøper vi engangsgrill og aluminiumsfolie til en slikk og ingenting.

Det berømte saltet i havet må jo fjernes fra saltvannet slik at vi kan bruke vannet til å vanne planter og dyr. Det samme saltet innholder alle de edle metaller vi noen gang vil trenge og kan lett utvinnes. Dessuten har man begynt å etablere firmaer som gjør seg klare til å dra til asteroidene i solsystemet og tappe av deres ressurser. Det finnes idag gjenbrukbare raketter og teleskopsatelitter du kan styre fra pc-en din hjemme for å lete etter nye ressurser. Det vinnes jo asteroider som for eksempel bare består av platina. Hvor edelt blir da dette metallet når menneskeheten begynner å få tilgang til de mengdene man måtte trenge. Det blir historien om Aluminium i en ny drakt.

 

Diamanter er jo noe av det mest verdifulle man kan ha, og mennesker blir i dag brukt som slaver for å utvinne disse. Diamanthandel er en veldig mørk virksomhet. I dag kan man enkelt dyrke diamanter opptil 4 karat med samme utseende og egenskaper som de naturen har skapt. Det er bare en liten detalj at de er nesten gratis å fremstille…

Som dere sikkert forstår blir jeg fort fyrt opp av alt dette, og det med rette. Flere burde bli det og heller gå fremtiden optimistisk i møte isteden for å fokusere på alt det negative.
Det er som sagt mulig.
Ha en fin dag. ☺

1 Comment

  1. Bali 2017 » Det er fint å være optimist..
    januar 19, 2017

    […] Jeg vil forklare… Se også tidligere blogginnlegg :«Det er mulig». […]

    Reply

Leave a Reply