En dag med spesiell betydelse

Posted by on des 21, 2015
En dag med spesiell betydelse

Det er to datoer jeg alltid husker, og som fyller meg med en slags ærefrykt hvis jeg kan kalle det dét. Det er dagen i dag, og nøyaktig 6 måneder fra nå, nemlig 21 Juni.
I dag snur sola og vi går mot mørkere tider (her nede) og lysere tider i Norge. Det er jo ikke sola som snur, bare vi som oppfatter det slik. Det er jorda som snur.
Tenk at den store planeten vår vipper frem og tilbake, og i dag er den ytterst på ene kanten og snur og vipper andre veien. Det er ganske fascinerende når man tenker på hvilke krefter som er i sving.
Det var i alle fall det jeg tenkte inntil jeg i dag så nærmere på det hele.
Jorden vipper ikke, og det er ingen spesielle krefter i sving. Jorda er bare skeiv slik bildet viser. Gode nyheter for alle homoseksuelle venner. Hvis selve jorda er skeiv så kan man si at man har en vektig medspiller på laget …

Men det var en digresjon.

Det markerer også tidens gang. Som en pendel i en klokke som aldri stopper, endres solens bane over himmelhvelvet frem og tilbake og byttet retning 2 ganger i året, og vi er 1/2 år lengre frem på vandringen gjennom livet.
En dag for refleksjon…
Ha en fin dag. 🙂

PS. For å være nøyaktig skjer vintersolverv 2015-12-22 kl 04:48 UTC, men dette skifter jo fra år til år, så jeg holder meg til gjennomsnittet som er 21 Desember

1 Comment

  1. Trond
    desember 22, 2015

    Takk for innspill om andre dager enn Julaften man bør gi litt omtanke . . . Dager som kanskje er vel så viktige.

    Reply

Leave a Reply