God Jul til dere alle. En annerledes historie om nissen

Posted by on des 24, 2015
God Jul til dere alle. En annerledes historie om nissen

Møt Santa Paul fra sydpolen.
En lite kjent historie, fordi det ville ødelegge så mye av vårt romantiske syn på julen, er historien om Santa Paul. Hvorfor det? Jo. Fordi han i sin tid ble forvist til sydpolen på grunn av sin oppførselen, og fordi han bruker pingviner istedenfor reinsdyr.
Hvilken oppførsel snakker vi om?
Jo, han begynte å påpeke enkelte ulogiske detaljer som ingen ville høre på. Mens vi duller oss inn i romantiske bilder av snø, stjerner på himmelen og Staffan som mater hestene i stallen mens nissene koser seg med julegrøt og musene danser på bordet, så må halve verden forholde seg til sol og varme og lyse netter, til og med midnattssol. Kenguruene i Australia tørker svetten av pannen i stekende ørkensol, og foreldre vrir sine hoder og river seg i håret i fortvilelse, for hvordan skal de kunne forklare for barna sine hva dette konseptet går ut på.
Og på Sri Lanka klatrer øglene rundt på nesen til Jesusbarnet. Jeg viser da til den årlige juledekorasjonen som settes opp på Brown Beach hotell der nede…

Behøver jeg si mer?
Budskapet i filmen til Al Gore, om global oppvarming , ”En ubehagelig sannhet” blekner i forhold til dette. Ikke rart at Paul ble forvist. For et traume det ville bli, og hvor mye det ville påvirket julehandelen?

Så beklager at jeg kommer trekkende med denne historien nå på selveste dagen, som forresten feires på ulike dager alt etter som hvor man kommer fra. Vi og verden er ikke helt synkronisert lenger.

I kveld spiser jeg jullemiddag hos Kadek på d’Waroeng sammen med to andre ”ensomme” karer. Det gleder jeg meg til. I fjor spiste jeg alene, men Kadek og staben skravlet jo med meg og jeg ble servert god mat, så det var veldig koselig. Når jeg sier ensomme i gåseøyne, så er det litt ironisk bare. Jeg føler meg i hvert fall ikke alene. I år har jeg bedt med meg Mr. Ben og Jon. Jons kone og sønn reiste til Filippinene for å feire julen med hennes familie, mens Jon er hjemme og passer butikken.

Tankefull som jeg alltid er, filosoferer jeg over det absurde i situasjonen, og derfor kom denne litt annerledes betraktningen om Santa Paul og hans Pingviner. Forresten en annen grunn til at vi ser lite til ham, er jo det faktum at pingvinene ikke kan måle seg med Rudolf når det gjelder hastighet og eleganse, og så har jo produsentene av julekort protestert. Snakk om konspirasjon …

Julen kan jo bety så mye og tolkes i så mange retninger. La oss derfor konsentrere oss om å glede oss over de ekte verdiene vi har i hverandre uavhengig av staffasjen rundt, og ta med den som en festlig og noen ganger tankevekkende ting som er fin, men ikke viktig i seg selv.

God Jul fra meg her nede og ha en fin dag ☺

PS. Om denne historien er sann??? Bare spør google. Velg bilder og Santa Claus, og ganske snart finner du bilder av pingvinene til Paul. Søker du på Santa Paul kommer det en link til undercover siden hans, hvor han for tiden søker dekning på Rhode Island, Massachusetts. Pingvinene holder han skjult for ikke å bli avslørt …

Der kan du se… Google vet ALT

1 Comment

  1. Trond
    desember 26, 2015

    Stakkars Santa Paul. Tenk om han kunne slå seg sammen med Julenissen? Det hadde blitt litt av et par!

    Reply

Leave a Reply