Slow cooker coming

Posted by on jan 11, 2016
Slow cooker coming

På 70 tallet kom jo Bob Dylan ut med sitt første kristne album: «Slow Train Coming». Dette er jo en litt annen variant av noe langsomt, men uttrykket virket så velklingende at jeg valgte det som overskrift. Selv om det ikke har noen mening.

En «Slow Cooker» er en spesiell måte å lage mat på som både er enkel og gir vellykket resultat. Jeg har ikke startet med middager ennå, men det kommer nok. Jeg ønsker i alle fall å skaffe én der hjemme også. Den kostet bare noen hundrelapper.
Det er en keramikkjele man fyller opp til3/4 med hva man ønsker av råvarer, og setter den så til langsom koking. F.eks. når man går på jobb. Når du kommer hjem er det hele forvandlet til en velsmakende rett, og ikke minst: kjøttet er super mørt.

IMG_4679

I USA, kalles dette en «Crock Pot», og det finnes veldig mange oppskrifter på sunn og enkel mat som er lettvint og rask å lage (det vil si rask å forberede. Den bruker jo mange timer på slow cooking).

Men det er ikke det jeg først og fremst skal bruke den til her. Jeg lager nemlig kraft av ben, og denne gangen er det kyllingføtter og griseføtter (de siste synes ikke på bildet). Etter ett døgn, får du en velsmakende buljong som er stappfull av mineraler, proteiner og sunt fett. Alt kroppen behøver. Kineserne er helt ville etter kyllingføtter, nettopp fordi det er en av de mest næringsrike delene på dyret.

 • IMG_4671
 • IMG_4673
 • IMG_4669

Det å «leke» litt med råvarene hjelper en jo til å få et naturlig forhold til det hele.
Ha en fin dag 🙂

PS.
Føttene er fra super organiske, frittgående og «lykkelige» kyllinger og griser.

2 Comments

 1. Trond Karlsen
  januar 13, 2016

  Denne slow cookeren ser spennende ut. Skal sjekke om den finnes her på berget. PS: Nå er snøen kommet. Vi har ca minus 5 grader og det er varslet minus 18!!! Se å få på deg klær!

  Reply
 2. inga.flikkeid
  januar 16, 2016

  Jeg minnes når vi kokte hjortben ! Minns du det. «rørmokaren» ?

  Reply

Leave a Reply