Hvordan bli venn med en kakerlakk

Posted by on feb 23, 2016
Hvordan bli venn med en kakerlakk

Det er ikke sikkert det er en kakerlakk, men den ligner i alle fall. Min nye venn på badet.

Jeg har møtt på den flere ganger idet jeg kommer inn på badet og lyset nettopp er slått på. Den er midt på gulvet og piler fort i dekning under dusjgulvet.

Jeg må innrømme at jeg har gruet meg litt for å treffe på den. Slike dyr gjør meg ukomfortabel. Og det er nok fordi jeg ikke vet hvor jeg har dem. Og så er de store.

Men her om dagen skjedde det noe merkelig.

Jeg kommer inn på badet og ser dyret. Det er forvirret over lyset, og vil gjemme seg så fort som mulig og piler instinktivt til mørket. Det er bare det at denne gangen er det ut på gangen og inn i soverommet mitt, hvor lyset ikke var slått på.

Å nei. Jeg fyltes av vånde. Jeg hadde liten lyst til å sove i et rom hvor en stor kakerlakk går løs. Så noe måtte gjøres.

Tanken slo meg at siden den oppsøker mørket måtte jeg endre situasjonen. Fullt lys på soverommet, og stummende mørke på badet. Kanskje den tok til vett og forvant inn på badet igjen under dusjgulvet.

Tanken på den knasende lyden av en gigantisk kakerlakk som moses, fristet heller ikke. Så det var nok best å få vedkommende til å gå på badet frivillig.

Men, hvor var den?

Det logiske var jo å se på mørke steder, og heldigvis er det ikke mange slike på rommet. Så jeg begynte med klesskapet. Ikke der. Ved siden av står rullatoren som jeg  bruker til ståtrening.

Og ganske riktig. Under et hjul stikker en avslørende antenne frem. Tenk å være så dum å ikke trekke antennene til seg når man gjemmer seg under et hjul.

Jeg flytter på doningen og blir  med ett vitne til et forskremt vesen som febrilsk prøver å finne en mørk plass å gjemme seg, men den plassen finnes ikke …

Døren til badet står åpen, og det er mørkt der inne, så når den oppdager det, piler den inn der fortere enn svint. Og etter følger jeg for å forsikre meg om at den forsvinner under dusjgulvet.

Det er bare det at lyset fra gangen kaster en lyskjegle inn på gulvet mot dusjen, så den prøver isteden å gjemme seg bak do.

Da fylles mitt indre med empati for den stakkaren. I hjørnet bak doskålen stirrer en fortvilet kakerlakk på veggen og venter på det verste (Som bildet viser).

Bølgen av empati gjør at jeg, isteden for å finn et passende redskap til å mose dyret, tar frem paraplyen for å kunne jage det ut av ”gjemmestedet” (som ikke var et så lurt gjemmested allikevel) sitt, og forhåpentligvis bort til dusjgulet.

Hvilket ble enden på historien.

Så nå lever jeg i harmoni med en ny samboer (vanskelig å vite om det er kvinne eller mann), bare den holder seg under dusjgulvet når jeg er på badet.

 

Ha en fin dag 🙂

 

3 Comments

 1. kona
  februar 23, 2016

  Du gjorde det eneste rette :).

  Reply
 2. inga.flikkeid
  februar 24, 2016

  Ja du Lasse har då alltid hatt eksotiske dyr som venner! Firfisler, salamander, pinnedyr mm. Fortsett å være snill med dyra der. Men det såg ut som om den hadde selskap i hjørnet av maur og edderkopp.Hils!

  Reply
 3. Trond Karlsen
  februar 24, 2016

  Det var jo en underholdende historie, bare du lar den være igjen på Bali! Der er den født, der trives den – og tenk på mulige språkproblemer om den blir med deg hjem.

  Reply

Leave a Reply