Nyuh Gading

Posted by on feb 27, 2016
Nyuh Gading

Dette har jeg sett frem til, og noen ganger lurt på om det kom til å skje. Men i dag var de allerede på vei. De kan ha vært der noen dager uten at vi har lagt merk til det, men nå var de der.

Jeg snakker her om blomstene på Kokospalmen min. Dette kokosnøtt-slaget heter «Nyuh Gading», som betyr «ren kokosnøtt» på Balinesisk. Akkurat som bydelen jeg bor i er oppkalt etter ”Nyuh Kuning”, som betyr gul kokosnøtt. Palmene er mye kortere, men nøttene høstes og drikkes/spises på vanlig måte.

IMG_4810

IMG_4806

Det er jo kult å kunne høste kokosnøtter i egen hage – neste gang jeg er her. Da er forhåpentlig også pasjonsplanten litt mer gavmild. Til nå har jeg bare høstet to pasjonsfrukter på et halvt år. Ikke mye å juble for, men nå er planten full av blomster og det surrer av insekter som forsyner seg av nektar. Et godt tegn på at her kommer det frukt.

IMG_4795

Hagen har også begynt å besøkes av store vakre sommerfugler. Herom dagen trodde én at jeg var en busk, så den satte seg like godt ned på armen min… Spesielt og vakkert.

Forresten var det ikke en kakkerlakk allikevel, men en «Kecoak«. Biller som liker fuktighet og gjerne oppholder seg på badet til folk.

DSC_0006

Ha en god dag 🙂

2 Comments

 1. Trond Karlsen
  februar 28, 2016

  Bali er nok et godt sted å være!

  Reply
 2. Inga Flikkeid
  mars 2, 2016

  Takk for ny mail! Så spennende palmblomst og pasioplanten! Får lyst å reise dit å høste .

  Reply

Leave a Reply