Seperti air mengalir

Posted by on jul 25, 2016
Seperti air mengalir

Gi slipp
Noen ganger er det eneste man skal gjøre, er å overgi seg. ”Let Go” som det heter på Engelsk.
Det å overgi kontrollen til universet, til Gud eller til hva det nå er. For å være ærlig tror jeg ikke ”Han” bryr seg. Det blir liksom for dumt at jeg, et menneske blant flere milliarder, på en liten planet blant flere milliarder, i en galakse blant flere milliarder, i et univers blant uendelig mange parallelle univers tror det har noe å si hva jeg tror eller kaller ”Ham”.

Allikevel er ”Han” tilstede i alt dette, for ”Han” er ”Jeg Er”, og dermed nærmere meg enn meg selv. Og derfor betyr jeg noe, og ”Han” bryr seg. Perspektivet er bare en ”smule annerledes enn det jeg som menneske vanligvis tenker…”

Hvor vil jeg hen med alt dette? Ikke prøve å beskrive noe mennesker i alle tider har prøvd å gjøre. Nei, jeg vil bare dvele ved dette enkle ”Gi slipp”. For hvordan kan jeg med all min bekymring, legge en eneste alen til min livslengde, som Jesus sier. (snodig sagt forresten, da ”alen” er et lengdemål, men ”livslengde” er et tidsmål)

Jeg kan jo være mitt ansvar bevisst og forvalte min kropp og mitt liv på en klok og riktig måte. Ta vare på det som er meg gitt. Men utover dette er det lite jeg kan gjøre enn å puste ut og ”gi slipp”. Jeg følger mitt favorittuttrykk fra Bali:

Seperti air mengalir

På engelsk blir dette :”Like water flowing”. En sannhet som virker befriende. Vannet finner veien uansett, og det er krevende å hindre det i det.

Skal man bare følge med strømmen da?

Nei, jeg tror ikke det er det som menes , og er det som gjør uttrykket sant og kraftfullt. Det er jo slett ikke sikkert strømmen flyter med vannet. Dessuten tror jeg det er vannet i MITT liv det gjelder, og ikke andres vann eller strømmer for å si det sånn.

Ved å lukke øynene og tenke på disse ordene og hva de betyr for meg, skjønner jeg hva det er og hva jeg skal gjøre. Jeg kjenner dragningen og hvordan vannet dytter i den ene retningen. Det har ingenting med ytre strømninger å gjøre. Disse kan være både stressende og noen ganger være mot min vilje.

Nei, det å flyte med vannet er noe helt annet, noe fredfullt og riktig. Den svenske oversettelsen synes jeg uttrykker dette enda tydeligere:
” Liksom vatten som rinner”

 

Ha en god dag 🙂

PS. Jeg skriver i denne Bali-bloggen selv om jeg er her i Norge. Norge og Bali er jo på samme planet…

En annen ting er jo denne sammenblandningen av vann som flyter og uttrykket strømning. Rent fysikalsk er jo dette det samme, men her tillater jeg meg å heve meg over fysikken… 🙂

Leave a Reply