Hvor ble det av motorsykkelen?

Posted by on jan 24, 2017 in Blomster, Hage, Kokosnøtt, Motorsykkel | No Comments
Hvor ble det av motorsykkelen?

Den er her, men tålmodighet er visst egenskapen jeg skal lære mest av her nede. Dette har tatt 2 dager så langt…

Motorsykkel

Alle kjøretøy har et skilt som er preget med når registreringen må fornyes. Hver fornying varer i fem år og siden min sykkel var ny i 2012, må den fornyes i år, ganske presis i Januar. Ikke nok med det, før den 14/1.

Utlendninger (som meg) kan heller ikke eie et kjøretøy, så selve eierdokumentet sto i forrige eiers navn som bodde i Badung (Ett «Regency», kan sammenlignes med et fylke, men med et slags selvstyre) litt vest for Denpasar. I kartet under er dette området merket av.

Vognkortet skal alltid følge kjøretøyet, så det er det egentlige verdifulle dokumentet. Har du ikke det med deg, får du bot, og du har per definisjon ikke adgang til å kjøre. Du kunne jo ha stjålet kjøretøyet.

( Du kan lese av vognkortet at sykkelen er rød (Merah) og har 108 kubikk. SPD Motor (Sepeda Motor), betyr motorsykkel )

Som du ser av vognkortet, var den registrert på I Made Dana Aryania i Badung Regency. Altså må man dit for å omregistrere. For å gjøre det lettere i fremtiden, omregistrerer jeg den i Maliani’s navn, og hun bor jo i Denpasar, hvilket btyr at man også må dit, for det er herfra de nye skiltene kommer. Nå får jeg heldigvis hjelp til alt.

Først mekaniker for å ta av sidevognen. Så dra med motorsykkel både til Badung og til Denpasar for å få nye skilter.

Det siste nye er: Jeg får tilbake motorsykkelen i dag og får midlertidige papirer som gjør at jeg kan kjøre på veien frem til 4/3. Da er de permanente papirene ferdig behandlet slik at de og skiltene kan hentes på politikontoret. Dette betyr en ny runde til politiet i Tabanan, Badung, og så i Denpasar. Men sidevognen blir montert først i morgen kveld.

Heldigvis har jeg folk til slikt …

I går ble sidevognen tatt av og parkert midlertidig inntil sykkelen er omregistrert.

Kokosnøtter

Knoppen som kom i fjor, er nå blitt til kokosnøttkart. Det er fortsatt noen måneder før de kan høstes. Så blomstret palmen igjen når jeg kom hit, som nå er ytterligere kart. Samtidig har neste knopp dukket opp, som vist på bildet. Så her går det unna. Det tok tre år fra palmen ble plantet til de første nøttene dukker opp.

Kokosnøtten er av typen «Nyuh Kuning», som også er navnet på delen av Ubud hvor jeg bor. Det betyr nemlig «gul» (Kuning) «kokosnøtt»(Nyuh). Den kan drikkes, men jeg forstår på Rati at det er først og fremst til seremonibruk. Da drikkes den etter offringen. Den mest sannsynlige grunnen er at den er mindre og hendigere enn de store nøttene som ellers brukes til å drikke. Det ville bli et sabla pes å dra med seg de inn i tempelet siden de både er store og tunge.

Bildene under viser først blomsten som sprang ut i begynnelsen av måneden, så hvordan det kom kart, samtidig som en ny knopp skyter opp mellom bladene. Fascinerende.

Bouganvillea

Til slutt en liten oppdatering angående de. Nå har busk to begynt å blomstre. Venter nå på tredjemann som har litt mere skygge.

Ha en god dag 🙂

 

og del det med andre.

Leave a Reply