Terminal Kuningan

Posted by on jan 26, 2017 in Elektrisitet, Lukke øynene, Sikkerhet | 5 Comments
Terminal Kuningan

Her hadde HMS-ansvarlig hatt mye å gjøre. Elektriske installasjoner hadde neppe blitt godkjent. Jordfeilbrytere finnes ikke, nettop fordi det ikke finnes jord. Og det i et land som ofte oversvømmes av vann.  Så at støpselet du kjøper har en merkelapp som forteller hvor den gule (i følge dem, helt unødvendige) ledningen skal …

Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal passe meg for. I alle fall går jeg ikke lenger ut fra at en jordet kontakt faktisk er jordet.

Logikken er vel: Vi trenger bare støm, så hvorfor bruke penger på kabel som inneholder tre ledere. Selv om denne skal brukes ute og kanskje graves ned i hagen?

Jeg har oppdaget at på kjøkkenet får jeg en vibrerende følelse i fingene når jeg tar på metalldekselet til Mac-en. Jeg trodde først det var dårlig kvalitet på skjøteledningen, så vi byttet ut selve kontakten. Til min overraskelse fortsatte fenomenet.

Jeg googlet det hele og fant at mange opplever det samme, men at det er helt ufarlig. Derimot skyldes det dårlig jording (eller mangel på sådan).

Jeg ber Rajeg åpne kontakten så jeg kan se om jeg oppdager hva som er feil. Det er jo følsomt å påstå at det er hans feil, og derfor å undersøke det hele. Men siden han er nysgjerrig selv, var det ukomplisert. Operasjonen avdekket at kabelen bare har to ledere.

Neste skritt er å gå til kontakten i veggen som skjøteledningen sitter i. Det er nettop montert 4 kontakter i veggen og en håndtverker brukte over en dag på jobben. Kjøkkenet så ikke ut, men resultatet ble bra (rent estetisk).

Men nei. Samme fenomén.

Da har man klart å bryte opp veggen og mure inn en ny kabel og koble på 4 nye kontakter uten å bruke jording???? Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Jeg velger det første.

Siden det er ufarlig med mitt bruk lar jeg hele saken ligge. Jeg våger ikke helt å forfølge ledningene innover til sikringen. I koblingsboksen på kjøkkenet et det fullt. På Bali bruker man bare tape til å koble sammen ledningene (ikke klemmer eller sukkerbiter) og da vet jeg ikke om jeg skal begynne å rydde opp i det? Kanskje etter hvert.

I hvert fall hvis jeg skulle bygge noe selv en gang.

Så får jeg vite av Ben, at det stadig er branner i butikker i byen…

Jeg bare ber om beskyttelse og velger å være forsiktig med vann og elektriske apparater…

Ha en god dag 🙂

 

PS. Det minner meg om når jeg tok ned hele dataanlegget på immigrasjonskontoret, hvor hundrevis ventet på tur, ved at rulletolen min rev en ledning ut av støpselet sitt. En kabel som bare var tapet fast til teppet og ikke sikret på annen måte… Ja ja. Det er til å le av.

og del det med andre.

5 Comments

 1. Kona
  januar 26, 2017

  Har du sjekket om den «fete» livsforsikringen din gjelder ved ulykker på Bali????

  Reply
  • Lars
   januar 26, 2017

   Nå skal ikke du få sprø idéer, og mafiaen her nede holder du deg langt unna …

   Reply
 2. Kona
  januar 26, 2017

  Mafiaen ja ;). Takk for at du satte meg på den tanken…. hehe

  Reply
 3. Trond Karlsen
  januar 26, 2017

  Koselig med litt «massasje»? Jeg hadde i min ungdom en messinglampe på skrivebordet, og når jeg slo på den var jeg samtidig bortpå radiatoren for å justere den litt, og fikk da regelmessig støt. Så vi har vel omtrent samme erfaring. Her på Doyén har vi i dag hatt kurvlunsj med 19 deltagere og trivelig stemning. Og en overdådig mengde mat. Kurvlunsj = alle tar med sin egen mat, og kanskje litt ekstra så andre kan smake. Som jeg sa; trivelig.

  Reply
  • Lars
   januar 26, 2017

   Fint at kurvlunchen har fått mange deltagere. Hils rundt deg og takk for oppdatering hjemmefra.

   Reply

Leave a Reply