Draco boschmai

Posted by on feb 5, 2017 in Fakta, Kultur, Øgler | 6 Comments
Draco boschmai

Les mer om denne flyvende øglen her
Så heldig jeg er som fikk oppleve denne på nært hold.

I går formiddag besøkte jeg Horizon for første gang i år. Jeg vet. Det har tatt tid, og jeg vet ikke helt hvorfor, men nå er jeg der i alle fall. Hjemme kommer kattene hjem med spissmus og andre små gnagere og legger dem foran deg for stolt å vise deg hva de har klart å fange. Katten til Ron og Indah kom med denne. Er den ikke utrolig. En liten drage, og gulfargen på haken skinte som om den kunne lyse av seg selv…

Hjemme igjen, etter lunsj på d’Waroeng, slo jeg opp på nettet og fant denne siden, som ganske riktig sier at denne varianten finnes på Bali og Jawa.

Det rare er at de innfødte ikke hadde sett en slik en før (Jeg spurte Rati bl.a.). Men når jeg tenker meg om har vel ikke dagens norske ungdom sett en hoggorm heller. Feil generasjon…

Nå har solen kommet tilbake, slik at kanskje regntiden er på hell. Vi får se.

Rati kom på ettermiddagen kledd for seremoni, med et stort brett fullt at ofringer, blomster, frukt, seremonidekorasjoner og røkelse. Det var nemlig tid for Tumpek Landep som utføres 2 ganger årlig (hver 7. måned, fordi en Balinesisk måned er 35 dager), seremonien for alt av metall og tekniske ting som biler, motorsykler, datamaskiner, kniver osv. osv. (Det startet som seremoni for spyd og ploger, kniver og slikt laget av metall for at disse skulle være skarpe og effektive, men siden tidene forandres gjelder det nå også tekniske ting som datamaskiner og kjøleskap, biler og motorsykler m.m.)

Tumpek Landep

Hun utførte seremoni for min motorsykkel, min rullestol, min Mac og iPad og skriver, samt kamera. Dessverre virker ikke skriveren allikevel (men det var ikke poenget heller). Jeg prøver å få tak i service, men det er an annen historie.

 

Ha en fin dag 🙂

og del det med andre.

6 Comments

 1. Trond Karlsen
  februar 5, 2017

  Gøy med seremonier, og Ratis antrekk var jo lekkert. Flotte farger!

  Reply
 2. Lars
  februar 5, 2017

  Ja, enig

  Reply
 3. liv berit
  februar 5, 2017

  Kjære Lasse – veldig spennede å lese om alt du opplever. Sannelig er det mye og veldig variert.
  Kommer til å savne deg torsdag når vi andre mötes.
  Alt godt.
  Klem fra Liv Berit

  Reply
  • Lars
   februar 6, 2017

   Takk Liv Berit. Klem tilbake

   Reply
 4. Inga Flikkeid
  februar 6, 2017

  Flott du fikk se den! Jeg er gla at Sophus inte kunde flyga, men trivdes i terrariet ditt med pinnemat og daggmask! Kram!

  Reply
  • Lars
   februar 6, 2017

   Ja det var tider 🙂 Du tok godt vare på ham for meg når jeg var borte…

   Reply

Leave a Reply