Det finnes bare én virkelighet !

Posted by on feb 7, 2017 in Filosofi, Gud, Helse, Religion, Utvikling, Verden | 4 Comments
Det finnes bare én virkelighet !

Dette er nok ett av mine filosofiske innlegg. Det er vel min måte å bearbeide mine egne tanker på, og få ned på papiret hva jeg selv tror slik at jeg kan betrakte det utenfra og eventuelt justere basert på det. Og så får jeg kanskje verdifull feedback som gjør at jeg endrer tankene ytterligere.

Jeg husker at man i mange kristne sammenhenger poengterte at vi er en ånd, vi har en sjel og vi bor i en kropp. Med andre ord vårt egentlige jeg er ånd, mens alt det andre er vedheng som gjør at vi kan fungere, eller er et individ, i denne verden, og derfor kom det i andre og tredje rekke.

Et lignende syn på virkeligheten oppsto når Platon beskrev at den verden vi opplever bare er en skygge, en avbildning av den virkelige verden som er «åndelig», sagt med samme vokabular. Slik som bildet til dette innlegget viser. Bare en skygge, en avbildning av virkeligheten, som er planten som er opphavet til skyggen. Hvilket syn som er opphavet til det andre, husker jeg ikke, men det er heller ikke det som er poenget.

Poenget mitt er vel at det finnes bare én virkelighet, noe annet er helt ulogisk. Hver og en av oss opplever i alle fall én virkelighet om gangen. En annen ting er hvordan vi da tolker det vi opplever. For noen kan livet fortone seg som en serie utfordringer som gir mulighet å vokse og bli sterk, mens for andre vil det samme oppleves som et helvete full av angrep og urettferdig motstand. Her kommer det velkjente utsagnet inn: ”Er glasset nesten tomt eller halvfullt”

Jeg har selv hatt nytte av å se helhetlig på min egen tilværelse. At min kropp, dens behov, og mine følelser er like stor del av meg som mine tanker og mer esoteriske sider. Sikkert en selvfølge for mange, men det har det ikke bestandig vært for meg.

Nåja. Jeg synes at skyggen av bladene på hellene gir en spesiell vakker ro, og ville bare dele det. Så kom filosoferingen i tillegg til det hele…

Ha en god dag 🙂

og del det med andre.

4 Comments

 1. Trond Karlsen
  februar 7, 2017

  Fint innlegg. Får meg til å tenke litt videre. Litt hverdagsfilosofi er spennende.

  Reply
  • Lars
   februar 8, 2017

   Takk Trond. Hils

   Reply
 2. liv berit
  februar 8, 2017

  Kjære Lasse,
  Dette var til ettertanke.
  Takk for at du setter i gang refleksjonen. Nå tar jeg en skitur – for kroppen, mens sjelen «tygger» videre på dette. Kanskje til inspirasjon for mitt åndelige liv?
  Klem
  Liv Berit

  Reply
  • Lars
   februar 9, 2017

   Takk å ha en fin gruppe i kveld 🙂 Hils

   Reply

Leave a Reply