Se min nye nabo, Lichmera limbata

Posted by on feb 10, 2017 in Fugl, Hage | 2 Comments
Se min nye nabo, Lichmera limbata

Den Indonesiske honningspiseren har valgt å bygge rede rett utenfor soveromsvinduet mitt. Den kan nærmest sammenlignes med en asiatisk versjon av kolibri. Bare noe større.

Dette villniset skal altså bli dens rede. Så den flyr frem og tilbake og legger til ett strå eller én kvist om gangen, og forhåpentligvis greier hun å lage ferdig reiret og legge noen egg i det. I så fall har jeg perfekt innsyn :-). I mange dager gjorde øsregnet at hun ikke kom, og jeg var redd alt håp var ute. Dens blivende hjem så ut som en våt fille.

Grunnen til at hun velger å lage et reir hengende på en tynn gren og dermed ganske bevegelig, er visstnok for å beskytte seg mot ekornene. De er for store og tunge til å kunne nå reiret, og derfor kan de heller ikke stjele eggene. Smart hva?

Får jeg tatt bedre bilder, skal jeg publisere dem etterhvert.

Ha en god dag 🙂

Bilde er hentet fra IBC, The Internet Bird Collection

og del det med andre.

2 Comments

 1. Trond Karlsen
  februar 12, 2017

  Gratulerer med nytt husdyr, noe helt annet enn små gekkoer.

  Reply
  • Lars
   februar 12, 2017

   Enig og takk. De små gekkoene er jo som sagt koselige, det var den store bråkebøtta som jeg ville bli kvitt 🙂

   Reply

Leave a Reply