Vellykket på første forsøk :-)

Posted by on mar 19, 2017 in Oppskrift | One Comment
Vellykket på første forsøk :-)

I dag laget vi vaffelrøre for andre gang. Nå etter egen oppskrift og ikke en ferdigpose slik som sist.

Min mor gav Maliani et vaffeljern i gave forrige gang hun besøkte meg i Norge. Malini var nemlig veldig begeistret for vafler, og her nede er det ingen tradisjon for slikt, så gaven falt i god jord og hun har hele tiden gledet seg til å begynne å lage vafler.

Til sist satte vi i gang for en uke siden. Det var en pose med Toro vaffelrøre som fikk innvie det nye jernet. Og de snakte bra, men det er jo ikke akkurat noe som er tilgjengelig i butikkene på denne siden av jorda, så jeg begynte å saumfare nettet etter passende oppskrifter.

I tillegg ville jeg for min egen del at vaflene skulle være sunne, men samtidig gode og lette lage med tilgjengelige ingredienser her nede. Da oppdager jeg jo at, som jeg sterkt mistenkte, det sannsynligvis finnes like mange vaffel-oppskrifter som vaffeljern i verden. Så det å lete etter en oppskrift på nettet blir jo helt håpløst. Så jeg konstruerte like godt min egen.

Det gjaldt bare å klare å trekke ut essensen i alle de rørene som fantes og se om det er noen fellestrekk. Og det var det.

Så resultatet ble dette:

VAFFEL-FORMEL

egg +
mel av et slag +
fett av et slag +
væske av et slag +
bakepulver +
smak av et slag +
søtning av et slag +
saltProporsjonene regnet jeg ut til dette:

OPPSKRIFT

4 egg (jeg hadde bare andeegg)
1 dl rismel + 1,5 dl potetstivelse (ikke potetmel) – Jeg ville lage den glutenfri 🙂
1,5 dl organisk kokosolje
3 ss kremfløte
1,5 ts bakepulver
Kanel og vaniljesukker etter smak (ca. 1/2 ts av hver)
2 ss rørsukker, som skal byttes ut med Xylitol neste gang siden vi ikke hadde det nå.
1/2 ts havsalt

Alt blandes i blenderen og stekes med jernet på middels varme. Og tro det eller ei. Det ble smakfulle vafler av det. 8 stk. i alt.

Proporsjonene virket jo å være riktige, men jeg tror type mel, væske, fett, søtning er helt opp til brukeren. Så prinsippet er å lage en røre med passe konsistens som inneholder egg og bakepulver, så kan resten eksperimenteres med etter smak og behov.

Disse er i alle fall glutenfrie denne gang, så får vi se om vi kan gjøre noe med karbohydratene neste gang. (Vi fikk ikke tak i kokos-mel, og hadde ikke Xylitol i huset)

 

 

 

 

Ha en god dag 🙂

 

og del det med andre.

1 Comment

  1. Inga Flikkeid
    mars 20, 2017

    Det var gøy å se og lese. Du er flink Lasse!Dere har vel sylt på? Men de såg bleke ut! Kanskje litt mer varme? Lykke til videre. Når det er perfekt kan du ju importere vaffeljern til Bali og bli rik på det !!!!

    Reply

Leave a Reply