Numerologi og Lele

Posted by on apr 5, 2017 in Filosofi, Fisk, Hjernen, Mat, Motorsykkel | 8 Comments
Numerologi og Lele

I går skjedde det fantastiske. Jeg fikk være vitne til et av de sjeldne forekomstene av unike og veldig spesielle tall. Jeg har nemlig den litt obskure lidenskapen at jeg lar meg begeistre og fasinere av tallmønstre. Det er moe jeg kan se frem til og glede meg over lenge etter at jeg opplevde det.
Det er noe så enkelt som når jeg får like siffer bortover hele kilometerstanden til kjøretøyet jeg for tilfellet bruker.


Jeg til og med kan ergre meg grønn når jeg går glipp av et sånt øyeblikk. Tanken på å ikke oppleve f.eks. når det skifter fra 99999 til 100000 på et nytt kjøretøy er skremmende. Det er en dyp tragedie.
Jeg vet ikke hvorfor det er slik?
Det er noe «once in a lifetime» over disse hendelsene, omtrent som når ens barn mister sin første tann. Det er bare én gang i din bils historie at kilometerstanden skifter til f.eks. 100000. So what? kan man jo da si. Jeg vet ikke.
Èn teori jeg har, er at hjernen er fantastisk til å gjenkjenne mønstre og sammenhenger. Jeg tror at dette er direkte koblet til belønningssenteret i hjernen. Det er slik vil ærer at det er viktig å faktisk lære dette.
Så ekstrem er jeg at jeg noen ganger har fantasert om å lage en hel bok med slike «magiske» nummere. Det kunne jo være et nytt tidsfordriv. Ikke det at jeg trenger det, men jeg kan jo leke med tanken. Det er også tvilsomt om andre ville lese det. Man kunne jo lage et nettsted hvor folk kunne legge inn sine tall, og på den måten kanskje finne noen favoritter.

Nå fikk jeg i alle fall oppleve overgangen til 222222. Sykkelen er 5 år gammel, og med min kjørelengde per år, er det tvilsomt om jeg vil erfare 333333 med denne sykkelen, så ja, det er en «once in a lifetime» opplevelse.

Men hva har fiskene å gjøre med dette? De er jo utrolig kule og smakte helt fortreffelig frityrstekt. Det er ferskvannsfisk som etterhvert dyrkes i oppdrettsanlegg. Faktisk har min venn Ron, glassblåseren, startet med oppdrett på tomten til Horizon, «Horizon Farms». 🙂

På Indonesisk heter de «Lele», på engelsk: «Catfish» og på Norsk er de vel best kjent som «Maller». Litt slimete å tilberede, som ål omtrent, men har klart seilet opp som en favoritt. Servert med «Sambal» (Chilli – tomat saus), wokkede grønnsaker av ulike slag som bregner, løk, paprika osv.

Ha en fin dag 🙂

 

og del det med andre.

8 Comments

 1. Kona
  april 5, 2017

  Dette med kilometerstanden det husker jeg :). En gang du gikk glipp av det så foreslo jeg å rygge tilbake ;). Hehe. Hva har man ikke koner til…… Litt humor i situasjonen, det gjør seg!
  Fisken er tøff nok, men jeg ville helst slippe og se den før jeg spiser den. Der er jeg pysete! Klem og hils alle kjente

  Reply
 2. Lars
  april 5, 2017

  🙂

  Reply
 3. liv berit
  april 5, 2017

  Hei Lasse!
  Dette er morsomt! Fasinasjon er en viktig evne å bevare, tror jeg.
  Nå har jeg latt meg virkelig fasinerer over alt jeg har opplevd i Zimbabwe – som at vann fra 60 meter ned i jorda har forandret livet til ti-tusen i et landdistrikt vi støtter. Fint å være med presten ut å skru på sprigen og se vannet fosse ut, og høre at dette medførte at nå kom barna på skolen. Og slik kan jeg fortsette – du får vente med flere historier til vi ses!
  Klem fra
  Liv Berit

  Reply
  • Lars
   april 5, 2017

   Det hører jeg gjerne mer om når vi treffes. Ha det fint videre. 🙂

   Reply
 4. Trond Karlsen
  april 5, 2017

  Dette er jo noe av det som gjør livet verd å leve. Å oppleve øyeblikk som på sett og vis endrer historien, altså min egen. . . Ellers har jeg stor sans for forslaget til kona . . . :)!

  Reply
  • Lars
   april 5, 2017

   Du mener å rygge tilbake? Ikke alltid like praktisk …
   Alltid hyggelig å få kommentarer fra deg. Hils Sidsel. Maliani hilser….

   Reply
 5. Inga Flikkeid
  april 14, 2017

  Ja det der er jag også fasinert av. Har opplevt det noen ganger, men blir skuffet når jeg misser øyeblikket på grunn av trafikken på veien. Første gang var med Duggis når Ann Karin og jeg kjørte Sydsverige runt. Lenge sen ! Vi tuuuuutade !

  Reply
  • Lars
   april 16, 2017

   Da har jeg det fra deg kanskje 🙂

   Reply

Leave a Reply