Vår og hjemme

Posted by on mai 26, 2017 in Bilder, Keramikk, Optimisme, Stemning, Utvikling | One Comment
Vår og hjemme

 

Jo det er meg på Bali fortsatt. Grunnen til at jeg valgte akkurat det bildet, er at jeg ser ganske fornøyd ut. Det er vel det som er hovedbudskapet her. Jeg er hjemme. Våren er endelig i gang, og jeg har det bra.

Jeg viser her noen bilder av ting som jeg liker. (Vær litt tålmodig for noen av bildene fungerer som slideshow og byttes ut etterhvert.)

Først kommer bilder av våren utenfor soveromsvinduet mitt. Lyset om morgenen er helt magisk, og at bladene spretter ut mer for hver dag er utrolig. Uten vinter, ingen vår. Årstidene, og spesielt våren, er like fantastiske å oppleve hver gang. Når jeg tilbringer så mye tid i tropene hvor jeg ikke oppfatter skiftningen så tydelig, setter jeg desto større pris på å oppleve det her.

 
Så kommer keramikken jeg fikk med meg hjem. Det har vært veldig fint å få arbeide med det mens jeg var der nede, og jeg gleder meg til neste gang. Da kan jeg fortsette der jeg slapp.

Én av gjenstandene var så stor at den ikke fikk være med på siste brenning. Den var uansett planlagt å brukes i villaen til pynt med noen strå eller greiner oppi. Bygget over tid med såkalt «Hand building» teknikker i motsetning til arbeidet på dreiskiven, som kalles «Throwing» på fagspråket.

 
Til slutt har jeg lyst å vise mitt store elektronikkprosjekt, som jeg gledet meg til å komme hjem til. Det er en kontrollenhet for det som skal bli en glass-ovn. Det er i utgangspunktet en gammel keramikkovn jeg skaffet meg for 7 år siden som er oppgradert, eller er i ferd med å bli oppgradert. Isteden for brytere og temperaturkjegler som styrer varmen, er denne litt mer sofistikert siden glasset er mer kresent enn keramikken. Man må kunne styre oppvarming og avkjøling på en mer nøyaktig og sofistikert måte. Det satser jeg på å få til her. Vi får se. Morro er det og en stor utfordring. Målet er å kunne lage høye gjenstander og ikke bare fat og små boller.

Jeg skriver også på min nye blogg/bok (en spesiell kombinasjon) som kommer til å starte i nærmeste fremtid. De av dere som abonnerer på Bali-bloggene, vil automatisk få invitasjon til å følge denne også. Andre får følge med på facebook.

Ha en god helg 🙂
 

og del det med andre.

1 Comment

  1. Inga Flikkeid
    juni 29, 2017

    Fint å ha deg hjemme noen måneder! Kram

    Reply

Leave a Reply