Slutt på kulde – men ikke på regn

Posted by on okt 16, 2017 in Blomster, Hage, Regn, Utvikling, Villa | No Comments
Slutt på kulde – men ikke på regn

 

Nå er jeg her nede igjen. For bare to måneder denne gangen, nå før jul, så kommer jeg hjem i desember, vender tilbake hit igjen etter nyttår den 14/1, og blir her da frem til 14/5. Kontrastene er store, og jeg er glad for å oppleve dem. Alt er i forandring, et kjennetegn på liv, og jeg tenker at slik er det riktig for meg å være også; åpen for forandring, utvikling og liv. For når noe står stille, bare visner det og dør. Det er ofte så vanskelig av og til å ønske forandringen velkommen. For eksempel, palmene er blitt til lange stolper, og jeg lurer på hvordan hagen blir når de blir lenger? Jeg var jo så fornøyd med slik den var. Men slik er ikke naturen. Er ikke jeg med, vokser den i fra meg.

Jeg er programmert til å søke det kjente og vante. Det er bare det faktum at da går livet på autopilot. Nervesystemet følger sine lagrede programmer og livet stagnerer. Til slutt har årene gått, og mulighetene er borte. Hvor ble de av? Jo, i det øyeblikket jeg valgte å følge livets autopilot og gjøre som jeg alltid har gjort. Da ble det som når jeg kjører bil fra byen og hjem i en hel time, og når jeg kommer inn i garasjen husker jeg ikke et sekund av den lange reisen. Hvor har jeg vært? Jeg har jo kjørt og vært bevisst, men hvor var jeg? Kroppen og hjernen bare utførte sine kjente programmer, som en robot eller en maskin. Hvis mine dager også er slik bør jeg våkne opp. For det er ikke slik jeg vil leve.

Denne vakre liljen brukte månedsvis på å bli en knopp, og i går slo den ut i full blomst. Utrolig vakker.  Etter en natt med pøsende regn eksploderte den i struttende kronblader. Jeg tok bilder og delte, og bra var det, for etter noen timer var forestillingen over og bomsterpryden bare hang som løse filler. En kort skjønnhet som måtte nytes der og da, for øyeblikket etter var den borte; som en vakker solnedgangm men også som sekundene i livet som tikker forbi.

Ha en fin dag 🙂

Liker du det du leser?

Gjør meg en STOR tjeneste: lik

og del det med andre.

Leave a Reply